Kymmenen vuotta kylän ja kulttuurin keskiössä

Mikkolan Navetta on jo kymmenvuotias! Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetta ry:n perustivat muutamat kulttuurista, taiteista ja kylän elävöittämisestä kiinnostuneet henkilöt vuonna 2007, mutta viralliset vihkiäiset pidettiin toukokuussa 2008. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon, ja toiminta on laajentunut nykyisiin mittoihinsa.

Monet muistavat edelleen legendaarisen luentosarjan Kuusi kuvaa Luopioisista sekä monet muut mielenkiintoiset aiheet, joita vuosien varrella on käsitelty, usein teemoittain ja yhteistyössä Muodonmuutoksia ry:n kanssa. Luentojen lisäksi on katseltu dokumenttielokuvia, taidenäyttelyitä, kuultu konsertteja ja viihdytty mitä moninaisimmissa tapahtumissa. Navetta muodostaa myös kotipesän useille kunnassa toimiville järjestöille, joiden mukanaolo rikastuttaa ja vahvistaa toimintaa.

Mikkolan Navetta juhlii kymmenvuotista taivaltaan kuten elääkin: perjantaina 24.elokuuta Navetta tarjoaa kaikille ystävilleen vuosien varrelta lämminhenkisen juhlan ja kakkukahvit. Paikalliset ihmiset esittävät ohjelmaa, ja naapurikunnastakin saadaan hiukan vahvistusta: Kusti Vuorinen ja hänen mainio bändinsä The Tropical Boys viihdyttää ja tanssittaa. Yhtye soittaa jazzilla ja swingillä maustettuja eksoottisia iskelmiä neljän miehen voimin.

Mikkolan Navetta 10 vuotta Navetalla pe 24.8. klo 19. Vapaa pääsy.