Pälkäneen C-tytöille ja B-pojille kovia pelejä SM-karsinnan alla

U14-tyttöjen SM-karsintoihin valmistautuvat Pälkäneen koripallotytöt hakivat tuntumaa huippupeleihin maan suurimmasta juniorikoristurnauksesta Espoosta. Luja-Lukko pelasi Tallink-turnauksessa 2006 syntyneiden kilpasarjassa. Heti avausottelussa kohdattiin maan kärkijoukkueisiin kuuluva EBT. Se tarjosi oppitunnin pelikovuudesta. Tytöt pelasivat tylystä 12-69 tappiosta huolimatta hyvin ja onnistuivat ajoittain hienosti.

Lauantaina vastaan tuli Torpan Pojat. Muutaman mustan hetken johdosta ToPo käänsi tasaisen ottelun edukseen ja repäisi lopussa eron 21 pisteeseen.

Luja-Lukon kohtaloksi tuli alempi loppusarja sijoista 9–12. Ensimmäisessä sijoitusottelussa tuli vastaan Sykki Helsingistä. Pienen kangertelun jälkeen Luja-Lukko hallitsi ottelua ja vauhdikkaalla peluutuksella eroa syntyi tasaisesti. Lopulta voitto kirjattiin 36-19. Yhdeksäs sija varmistui, kun EBT/Black kaatui turnauksen päätteeksi lukemin 39-20. Turnauksessa Lukon värejä edustivat Lea Wallgrén, Aada Pajula, Sanni Ketola, Saga Pajula, Tytti Ojanperä, Tesla Gylling, Milla Kähäri ja Heta Östring.

Pälkäneen B-pojat Oskari Ketola ja Aleksi Räväsmäki pelasivat RaLun riveissä 2004 syntyneiden poikien kilpasarjassa. Ensimmäiset pelinsä pelannut yhdistelmäjoukkue sai läksyä syksyn treeneihin heti avausottelussa, kun BC Nokia herätteli sen turnaukseen 37–78 voitolla. Toisen ottelun Oulun NMKY:tä vastaan RaLu joutui sinnittelemään vain kuudella pelaajalla. Yhdistelmäjoukkueelta loppui bensa ja Oulu vei voiton 31–48. Myös Äänekosken Huima sai rallatella helppoon 22–63 voittoon, sillä RaLulla ei ollut paras heittopäivä, ja se näkyi myös puolustuspäässä.

Turnauksen päätöspäivänä yhdistelmäjoukkue pelasi hienosti. Muutamat RaLu-nukahdukset hyödyntänyt Lahti Basketball käänsi silti ensimmäisen ottelun edukseen luvuin 29–44.

Avausvoitto irtosi sijoituspelistä, jota juonesta kiinni saanut RaLu hallitsi selkeästi. Puolustus piti vantaalaisen PuHun avauspuoliskolla neljässä pisteessä, ja ottelu oli käytännössä ohi. Jälkimmäisellä puoliskolla tahti ei muuttunut ja RaLu eteni selvään 64–18 voittoon.

RaLu osallistuu tänäkin vuonna poikien Baltian liigaan sekä U15 SM-sarjaan, joka kulkee Robert Pettersen Cupin nimellä.

RaLu -yhteisjoukkue valmistautuu SM-karsintoihin. Luja-Lukon B-pojista sen riveissä pelaa muun muassa Oskari Ketola.