SB Luja eteni cupin kolmannelle kierrokselle

Jarmo Jussila uskoo, että SB Luja on valmis kolmosdivariin.

Kolmosdivisioonan paluun tehnyt SB Luja aloitti kautensa voitokkaasti Suomen Cupissa. Joukkue eteni kahdella voitolla toiselta kierrokselta varsinaiseen cup-vaiheeseen. Kolmannella kierroksella Luja haastaa entisiä liigapelaajia vilisevän SC Lätyn. Ottelu pelataan Tampereella 16. syyskuuta.

– Lätty pudotettiin neloseen, koska se ei halunnut nousta kakkoseen. Joukkue on täynnä kokeneita pelaajia, ja cupissa se haluaa varmasti kiusata yläsarjajoukkueita, valmentaja Jarmo Jussila sanoo.

Kauden avauspelit osoittivat, että myös Luja pystyy haastamaan kakkosdivaritason porukat.

 

Paluumuuttajia ja junnukasvatteja

SB Luja lähtee uuteen kauteen jokseenkin tutulla joukkueella. Viimevuotisesta miehistöstä on pudonnut pois pari peluria, mutta mukaan on saatu paluumuuttajia ja oman seuran junnuja.

Kasvattiseuraansa palasivat Tampereen junnujoukkueissa edelliskaudet pelannut Antti Tainio sekä Kangasalla vuoden viihtynyt Sampo Köppä.

Lisäksi edustukseen nostetaan omia kasvatteja A-poikajoukkueesta. Suomen Cupissa debyyttinsä tekivät Aleksi Järvi ja Roni Marttila.

Edustuksen pelit eivät ole junnuille palkinto, vaan pelipaikka ansaitaan hyvillä treeniotteilla.

– Koko ei ratkaise salibandyssa, vaan pienempikin pärjää, kun ehtii, reagoi ja oivaltaa, Jussila kehuu kaksikon otteita miesten ympyröissä.

Junioreissa on tehty hyvää työtä, ja A-poikaporukan ansiosta pelaajapolku edustukseen on entistä tasaisempi. Pelaajat tuntevat yhteistreenien ansiosta toisensa.

 

Lajikulttuuria alkaa löytyä

Roni Marttila on ensimmäinen toisen polven pelaaja SAB Lujan edustuksessa.

Roni Marttila on ensimmäinen toisen polven pelaaja edustuksessa. Tämä kertoo siitä, että paikkakunnalta alkaa löytyä lajikulttuuria. Jarmo Jussila pyrkii vaalimaan myös Luja-henkeä.

– Treenaamisen ja pelaamisen pitää olla hauskaa.

Töitä tehdään kuitenkin tosissaan. Pienen paikkakunnan joukkueen vahvuus on yhtenäisyys ja tiiviys.

– Sarjasijoitusta on mahdotonta lähteä ennakoimaan. Vain osa joukkueista on edelliskausilta tuttuja, mutta niidenkin voimasuhteissa on voinut tapahtua isoja muutoksia, jos muutama pelaaja on lähtenyt tai tullut.

Jussila uskoo kuitenkin, että kentällä nähdään edelliskautta parempi Luja. Junnut ovat vuotta kokeneempia ja lähes kaikki konkarit ovat ennenkin pelanneet kolmosessa.

 

Nollapeli cupin avauksessa

Junnut ovat treenanneet lähes läpi kesän, mutta edustusjoukkue palasi lajitreenien pariin elokuussa. Kesällä pelaajat viihtyivät futisnurmilla.

Ennen Suomen Cupia joukkue pelasi yhden voitokkaan treenipelin. Myös Turun turnaus alkoi voitolla: nelosdivarissa pelaava Mäntän Urheilijat kaatui puhtaasti 9–0.

– Nollapeli on aina kova juttu. Se kertoo, että joukkueesta löytyy sitoutumista, moraalia ja halua puolustaa.

Toisessa ottelussa Luja haastoi kakkosdivarijoukkue SB Naantalin. Avauserä oli maaliton, eikä vastustaja päässyt niskan päälle, vaikka pitikin enemmän palloa.

Toisen erän alussa syntynyt Lujan johtomaali aiheutti klassisen hyvän olon tunteen.

– Alla oli voitto treenipelistä ja nollapeli avausottelusta. Pelaajat ehkä ajattelivat, että tämäkin hoituu, Jussila sanoo.

Naantali iski heti seuraavassa vaihdossa tasoituksen ja jatkoi vastustajaa horjutettuaan myllytystään.

– Kakkosdivarijoukkueista löytyy rutiinia. Ne osaavat armotta hyödyntää vastustajan heikkoudet.

Naantali mätti viidessä minuutissa viisi maalia.

– Olisin tietenkin voinut ottaa aikalisän nopeammin, mutten voi totuttaa pelaajia siihen, että aikalisään turvaudutaan heti, jos omiin menee pari.

Viiden maalin jälkeen otettu aikalisä kuitenkin rauhoitti pelin ja lopetti Naantalin vyöryn. Siinä vaiheessa ottelu oli jo ratkennut, ja Naantali varmisti jatkopaikkansa 8–4 voitolla.

Tappiosta huolimatta ottelu lisäsi Lujan uskoa omaan tekemiseensä.

– Viiden minuutin notkahdusta lukuun ottamatta olimme pelillisesti ja tuloksellisesti täysin mukana.

Cupin jatkopaikan ratkaisseessa ottelussa Luja kohtasi uudelleen Mäntän, joka yllätti vastustajansa toisessa pelissä. Rankan päivän ja lyhyen tauon jälkeen pelattu kamppailu pysyi Lujan hallinnassa. Se otti 13–5 voiton.

– Saimme kaksi hyvää hyökkäyspelin harjoitusta. Onnistumiset ovat aina tärkeitä, sillä maalit tuovat maaleja, Jarmo Jussila sanoo.

SC Lättyä vastaan pelattavan cupin pelin jälkeen Luja valmistautuu sarja-avaukseen kotiareenalla. Se kohtaa 29.9. kello 10 Kalvolan Keihään ja kello 19 LäySän Lopelta.

– On hienoa päästä pelaamaan uudella areenalla. Mutta varsinaisesta kotiedusta emme vielä nauti, kun pääsemme pitämään siellä vain muutamat treenit ennen sarja-avausta, Jussila sanoo.

Jarkko Ottman osui sekä Naantalia että Mänttää vastaan cupin peleissä.

Suomen Cupin 3. kierros

SB Luja – MäntU 9–0

Roope Turunen 3+1, Sampo Köppä 2+1, Roope Turunen 2+1, Riku Kuiri 2+0.

SB Luja – SB Naantali 4–8

Tommi Hildén 2+0, Jarkko Ottman 1+1, Roni Marttila 0+2, Janne Ilomäki 1+0.

SB Luja – MäntU 13–5

Tommi Hildén 4+2, Sampo Köppä 3+1, Roope Turunen 1+2, Roni Marttila 1+2, Juuso Keränen 1+1, Aleksi Järvi 1+1, Jarkko Ottman 1+1, Jarno Ilomäki 1+0.

Tommi Hilden mätti tehot 4+2 cupin jatkopaikan ratkaisseessa ottelussa Mäntän Urheilijoita vastaan.