Upeat puitteet avaavat uusia mahdollisuuksia

Kimmo Ketola uskoo, että hyvät harjoitteluolosuhteet motivoivat koko koripalloyhteisöä uudella tavalla.

– Nyt on harjoitteluympäristö viimeisen päälle kunnossa, Pälkäneen Luja-Lukon koripallojaoston puheenjohtaja Kimmo Ketola myhäilee tyytyväisenä.

Myhäilyyn on syystäkin aihetta, sillä Luja-Lukon kaikki koripallojoukkueet harjoittelevat jatkossa uudella Kostia Areenalla. Tuliterää pelikenttää pääsevät käyttämään kaikki seuran yhdeksän joukkuetta, mikroikäisistä aina aikuisiin asti. Tähän asti joukkueet ovat harjoitelleet pääsääntöisesti Kostian koulun ja yhteiskoulun saleissa.

– Kovaan käyttöön uusi halli tulee. Jaamme kentän Luja-Lukon lentopallopuolen kanssa, ja aika hyvin täytämme heidän kanssaan kentän harjoitusvuorot maanantaista perjantaihin noin kello 16:n ja ilta yhdeksän välillä, Ketola laskeskelee.

Läpi kauden pyörivät harjoitukset ja sarjapelit saadaan vietyä läpi nyt loisto-olosuhteissa. Ketola uskoo, että hyvät harjoitteluolosuhteet motivoivat koko koripalloyhteisöä – niin valmentajia, pelaajia kuin junioreiden vanhempiakin – uudella tavalla.

– Vanhempienkin aika kuluu treenien ajan mukavasti vaikka hallin kahviossa, eikä aikaa tarvitse lähteä kuluttamaan muualle. Kahviosta pääsee hyvin seuraamaan myös kentän tapahtumia.

Uusi liikuntakeskus luo mahdollisuuksia myös uudenlaiseen toimintaan. Koulujen lomien aikana hallissa voi järjestää koriskouluja ja -leirejä. Kostia Areena avaa mahdollisuuden myös turnausten järjestämiseen, mihin Pälkäneellä ei aikaisemmin ole ollut rahkeita.

– Jos käyttöön ottaa vielä liikuntakeskuksen vieressä sijaitsevan yhteiskoulun kentän, turnauksen tarpeisiin saadaan valjastettua useampi kenttä. Tämä palvelee jo aika isoakin joukkoa, Ketola kaavailee.