Uudella hallilla iso merkitys

Roosa Taipale on mielissään uuden hallin valmistumisesta.

Kostia-areena tuo valmistuessaan selkeän parannuksen urheilijoiden harjoitusoloihin. Aiemmin yhteiskoululla harjoitelleen Luja-Lukon koripallojuniorit pääsevät jatkossa harjoittelemaan liikuntahallille.

–  Uudella hallilla on tosi iso merkitys. Siinä yhteydessä kuntosalikin, mikä on kätevää, iloitsee Luja-Lukon A-tytöissä pelaava Roosa Taipale.

Lukion juuri aloittanut Taipale harjoittelee joukkueineen kuudesti viikossa, joten hyvät harjoitusolot ovat olennaiset.

– Lukion alettua meillä on nyt aamutreenit kahdesti viikossa. Iltatreeneistä kahdet ovat fysiikkatreeniä ja kahdet lajiharjoittelua, kertoo Taipale tiukasta treeniohjelmasta.

Harjoitusten lisäksi joukkueen kotipelit siirtyvät Kostia-areenalle. Aiemmin tyttöjen joukkue pelasi pelinsä yhteiskoulun salissa, mutta sarjanousun myötä pelit on täytynyt siirtää muualle. Ratkaisu on löytynyt tamperelaisen yhteistyöseura Raholan Pyrkivän kautta.

– Yhteiskoulun kenttä on liian pieni. SM-sarjassa pitää olla tarpeeksi iso kenttä, niin kotipelit on pelattu raholalaisten kotihallilla Tesomalla. Nyt kotipelit voidaan pelata taas Pälkäneellä, Taipale kertoo hymyillen.

Roosa Taipale on pelannut koripalloa ensimmäiseltä luokalta alkaen.

– Kaverin isä perusti joukkueen ja pyysi sinne mukaan, kertoo Taipale harrastuksen alkusysäyksestä.

Vaikka koripalloilija on ehtinyt vuosien varrella harrastaa muutakin, on koripallo säilynyt tärkeänä tähän päivään asti, eikä lopettaminen siinnä suunnitelmissa lähitulevaisuudessakaan.

– Soitin joskus selloa, mutta koripallo on aina ollut päälaji, Taipale kertoo.

Alkavalla kaudella Taipale joukkueineen pelaa A-tyttöjen SM-sarjaa, mihin tytöt lunastivat paikan viime kauden hyvän sijoituksen perusteella. Joukkue jatkaa edelleen seurayhteistyötä Raholan Pyrkivän kanssa.