Liiga- ja maajoukkuepelaajat tarjosivat oppitunnin junnuille

Kotkan Ashli Payne ajaa korille.
Hyvinkään Taru Tuukkanen (vasemmalla) jätti isojen pelaajien taistossa Minna Stenin varjoonsa.

Lauantaina käyttöön otettu Pälkäneen uusi liikuntahalli tarjoaa sisäpalloilupeleille kansallisen tason puitteet. Kipeimmin Kostia-areenaa ovat kaivanneet tyttökoripalloilijat, jotka ovat joutuneet pelaamaan SM-sarjapelinsä Tampereella, koska kotikunnasta ei löydy mitat täyttävää salia.

Sunnuntaina tyttökoripalloilijoille tarjoiltiin oppitunti naiskoripallon huipulta, kun kahden edellisvuoden Suomen mestarit kohtasivat Pälkäneellä. Kostia-areenan koripalloavauksen vei kahden pisteen turvin toissa vuoden mestari Hyvinkään Ponteva. Heti alkuminuuteilla takaa-ajajaksi jäänyt Peli-Karhut kampesi päätösjaksolla hetkeksi johtoon, mutta hyvinkääläiset pelasivat loppuminuuttien ratkaisutilanteet tarkemmin.

Asetelmia liigakauteen haettiin käytännössä parhailla kokoonpanoilla. Molemmat joukkueet juoksuttivat kentälle ulkomaalaisvahvistuksensa.

Kotkalaiset olivat liikkeellä ilman oman seuran junnukasvatteja, jotka karsivat samana viikonloppuna SM-sarjapaikoista. Niinpä myös Hyvinkään Saana Kujala ja Vilma Juutilainen saivat istua penkillä. Mikäli kaksikko ei vielä tällä kaudella vakiinnuta paikkaansa kotikaupungin edustusjoukkueessa, Kostia-areena tulee heille tutuksi. Kujala ja Juutilainen nimittäin vahvistavat 17-vuotiaiden SM-sarjassa pelaavaa Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkuetta.

 

Taru Tuukkanen pokkasi retropaidan

Kostia-areenan tulevat tähdet seurasivat ottelua omasta aula-aitiosta.

Kostia-areenan korisavaus tarjosi vauhdikasta peliä. Kesälaitumilta tositoimiin palanneiden joukkueiden peli ei ole vielä taktisesti valmista, mutta energiaa ja peli-iloa nähtiin senkin edestä. Nälkäiset pelaajat esittelivät taitojaan ja pommittivat pisteitä kolmosen kaaren takaa. Vaikka jaossa ei ollut sarjapisteitä, voitosta taisteltiin viime sekunneille saakka tosissaan.

Kentän taistelupareista parhaiten erottuivat Taru Tuukkanen ja Minna Sten. Isojen pelaajien taiston vei joukkueensa parhaana Lukon retropaidalla palkittu Tuukkanen.

Naiskoripallon legenda oli täysillä mukana Kostia-areenan avajaisviikonlopussa. Lauantain ajan Tuukkanen haastoi Pälkäneen korisjunnuja heittokisassa ja kertoi komeasta urastaan tapahtumalavalla.

Heittokisassa esikuvan taitoja seuranneet junnut ottivat läksyn tosissaan. Mokkapalat syötiin ajoissa, jotta ottelun tauolla pääsi ottamaan tuntumaa uuden areenan koreista ja kikkailemaan pallon kanssa kentälle. Liigapaikkakunnilta turhaan kitketty tauko-ohjelma on parasta mainosta lajille. Se todistaa, että paikkakunnalla kasvaa uusia pelaajia, jotka odottavat jo malttamattomana vuoroaan isolla areenalla.

Kostia-areenan avajaisviikon seuraava huippuottelu nähdään keskiviikkona. Silloin Pälkäneellä kohtaavat naisten lentopalloliigan viimevuotisten mitalipelien voittajat. Kauden päätteeksi pronsseja juhlinut Kangasala haastaa kello 19.15 alkavassa ottelussa mestaruutta puolustavan Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Peliin on vapaa pääsy, ja tunnelmasta pitää huolta kuuluttaja Mikko Heinämäki.