Lasten lauantait alkavat

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn ensimmäistä lasten lauantaita vietetään 22. syyskuuta kello 10−12. Kaikkiaan lasten lauantaiden työpajoja järjestetään syksyn aikana kolme. Lasten lauantait sopivat yli 5-vuotiaille taiteen ystäville. Työpajojen teemat nousevat Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Kangasala-talon gallerian syksyn näyttelyistä.

Ensimmäisen lauantain teema on ”Kekseliäitä muodonmuutoksia”. Pekka Luukkolan ja Terhi Asumaniemen maisemavalokuvien innoittamana valokuvataan sarjakuva, jossa maisema säilyy, mutta kohde muuttuu ja juoni kehittyy. Lopuksi katsotaan syntyneet kuvat yhdessä ja kuullaan toisten tarinoita. Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan oma kännykkä tai kamera ja tarvittaessa huolehtivainen assistentti lapsen avuksi.

Lasten lauantain 27.10. teema on ”Mystinen maisema”. Aluksi tutkitaan Pekka Luukkolan sinisiä maisemavalokuvia taidemuseossa ja Timo Vuorikosken maalauksia galleriassa. Taidepajassa rakennetaan kolmiulotteinen pienoismalli sinisestä maisemasta ja mystisistä valoviiruista.

Vuoden viimeisen lasten lauantain 24.11. teema on ”Arjen ja tarujen sankareita”. Yhdessä pohditaan, keitä ovat arjen ja tarujen sankarit. Aluksi katsotaan Helinä Hukkataipaleen Martta-sarjan kuvia ja Pekka Luukkolan maisemavalokuvia. Taidepajassa eläydytään erilaisiin arkisiin toimiin ja sankarihahmoihin käyttäen rekvisiittaa. Lopuksi piirretään sankareita mallista. Kotoa voi tuoda mukanaan yhden tärkeän lelun, harrastusvälineen tai muun esineen.

Pääsymaksuttomiin lasten lauantaiden työpajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.