Mikkolan Navetan kymmenvuotisjuhlista

Runsaat kiitokset Pälkäne-Luopioisten Mikkolan Navetta ry:n lukuisille, niin lähi- kuin etäpersoonillekin kymmenvuotisen, moninaisen, usein leikkimielisen, erittäin ansiokkaan kansankulttuuritaipaleen toteuttamisesta! Sangen on suotavaa, että samoilla linjoilla, aiheita, painotuksia vaihdellen kauas tulevaisuuteen ihmisten ilahduttamista, valistamista ja liikuttamistakin jatkatte.

Kymmenvuotisjuhlatilaisuuden kauniisti kujertavaa laululintusta kuunnellessa ajatuksiin ilmestyi maailmankuulu ranskalainen, muinainen mestarimimmi. Järjestettäköön jo tämän vuoden puolella Navetan Edith Piaf-päivä tai -ilta! Ja keväällä uusinta siitä! Pyydettäköön Pikku Varpusen taitavaksi tulkiksi oman kylän ihana altto-sopraano, Kososen Päivi! Säestäjäkseen suositan ylen osaavaa, improvisointiinkin kykenevää kurttupelimannia, Vuorisen Kustia Vehkajärveltä.

Maanmainion, talvisen riemun, potkukelkkaformulan rinnalle jokasuviseksi iloksi ja kansanhuviksi ehdotan kottikärry-pujotteluviestiä, kyydissä 50 kilon sementtisäkki. Naisilla 25 kilogrammainen. Finaalikierroksella kärryssä täysi vesimpäri. Lasten kisassa tyhjät kottarit.

Yks piinallinen virhe juhlaillassa oli, nimittäin orkesterin kova möykkä! Ei moista mokaa ikinä enää! Arvelen useimmille juhlavieraille vakavasti valjenneen, että Mikkolan Navetan tilaisuuksissa vastedes soikoon vain niin sanottu akustinen musiikki, ilman sähköisiä vahvistimia.

Mikko Kiio

Kangasala