Ei voi olla totta

Tarja Sillanpää.

Kaverisi kertoo sinulle jutun ja reaktiosi on: ”Ei voi olla totta, älä valehtele, en usko!”. Tuntuuko tutulta? Sellaisia me ihmiset olemme: emme useinkaan usko todeksi sellaista, mitä emme näe. Siis epäilemme. Eivät ihmiset ole paljon muuttuneet. Jeesuksen eläessä monet epäilivät häntä ja pitivät hänen julkista toimintaansa kansan villitsemisenä. Oli erimielisyyttä siitä, kuka Jeesus oikein oli ja mistä hän tuli.

Me kristityt kamppailemme uskon ja epäilyn välillä, mutta Jumalan sana on kestänyt tuhansia vuosia ja sitä on kokoonnuttu kuulemaan ympäri maailmaa, ja kokoonnutaan tänäkin päivänä. Ei se ihan kuulosta kansan villitsemiseltä!

Suositun lauluntekijän Jukka Salmisen tekstissä lauletaan: ”Usko ei ole toivomus, usko ei ole voivotus. Usko on luja luottamus siihen, mikä ei näy.”

Tarja Sillanpää

Kanttori

Kangasalan seurakunta