Harjoituskausi lupaa hyvää, mutta LP Kangasala ei suostu julistautumaan mitalisuosikiksi

Jos harjoituspeleissä voittaa sekä HPK:n eli nykyisen Hämeenlinnan Lentopallokerhon että LP Viestin, voi tilanteen arvioida kauden alla vähintään hyväksi – varsinkin, kun oman joukkueen ykköshakkuri on puuttunut kokoonpanosta takoessaan samaan aikaan palloa MM-kisoissa.

LP Kangasalaa ensimmäistä kauttaan johtava Arttu Keränen toppuuttelee kuitenkin kangasalalaisjoukkueeseen kohdistuvia odotuksia alkavalle Mestaruusliiga-kaudelle. Hänen mukaansa selkeitä sijoitustavoitteita ei joukkueen kesken ole edes asetettu.

– Mahdollisuuksia menestyä meillä kuitenkin on, ja tavoitteena on pelata mahdollisimman pitkälle keväällä. Pelillisesti harjoitusotteluilla on toki tietty painoarvo, ja se tulos puolestaan aina tulee niiden pelillisten asioiden kautta, Keränen pyörittelee.

Arttu Keränen on LP Kangasalan päävalmentaja Mestaruusliigassa tällä kaudella.

Hän arvelee, että tällä kaudella Salon ja Hämeenlinnan keskinäinen kohtaaminen finaalissa ei ole itsestään selvää.

– Välieriin päästäkseen pitää jo pelata hyvin. Niin sanottuja läpihuutopelejä tuskin tulee kauden aikana niin paljon kuin aiemmin, mutta se kaikki tekee hyvää lentopallolle.

LP Kangasalan on tarkoitus pelata nopeaa, monipuolista ja työteliästä lentopalloa.

– Olemme myös selkeästi hyökkäysvoittoisempi joukkue kuin itsekään ennalta ajattelin, Keränen myhäilee.

Lisäksi hän laskeskelee LP Kangasalan liberokaksikon Tiiamari Sievänen ja Emma Mutka olevan yksi liigan kovimmista parivaljakoista.

 

Ulkomaalaisia myöten valmista

Uuden valmentajan lisäksi joukkueen 14 pelaajasta kymmenen on uusia. Tärkeää onkin, että joukkue on päässyt jo hyvissä ajoin hiomaan yhteisiä kuvioita – ja tutustumaan toisiinsa.

– Haluan pelaajien olevan paljon tekemisissä keskenään ja että asioista voidaan puhua ja sopia. Ulkomaalaispelaajien kanssa oleminen on mielestäni hirmuisen tärkeää myös suomalaispelaajille – jos joskus lähtee ulkomaille, on silloin itse siinä vastaavassa roolissa, päävalmentaja Keränen näkee.

Kangasallakin on ollut kausia, jolloin on tiedetty jo pitkin syksyä uuden ulkomaalaispelaajan olevan ennen pitkää liittymässä joukkueeseen. Nyt koko nippu on ollut Taija Thomasia lukuun ottamatta koossa jo hyvän aikaa, ja ulkomaalaisvahvistukset Nette Peit ja Kayla Haneline ovat paitsi sopeutuneet joukkoon myös todistaneet osaavansa pelata. Passari Mita Uiato pelasi Kangasalla jo viime kaudella.

Ei ihme, että Keränen onkin tyytyväinen joukkueen rakentamisen aikatauluun. Kesken kauden joukkueeseen värvättäessä on aina omat riskinsä.

– ”Skouttaus” tehdään silloin usein nopeammin ja valinnanvaraa on vähemmän. Kysymysmerkki on myös, miten suoraan vastuulliseen rooliin tuotava pelaaja istuu joukkueeseen ja sen toimintatapoihin. Muutos voi olla tietysti niissä tilanteissa hyväkin asia, esimerkkejä on molempiin suuntiin.

Passari Mita Uiatolle on luvassa jälleen iso rooli LP Kangasalan joukkueessa.