Pälkäneen tytöt pelaavat lukioiden mestaruudesta

Helmi Raivio yrittää löytää väylää korille, mutta Helsingin urheilulukio puolustaa tarkasti.

Pälkäneen lukion tyttöjen koripallojoukkue eteni Koululiikuntaliiton mestaruusturnaukseen. Pälkäne sijoittui kakkoseksi Kostia-areenalla perjantaina pelatussa aluefinaalissa. Kotijoukkue kukisti Rauman lyseon, mutta hävisi helsinkiläiselle Pohjois-Haagan yhteiskoululle.

Lopputurnauksen kolmannesta paikasta pelaavat Lappeenranta ja Mikkeli. Lukion tyttöjen koripallomestaruudet ratkotaan myöhemmin syksyllä, mutta pelipaikkaa ei ole vielä ratkaistu.

Pälkäneen joukkueen rungon muodostivat 17-vuotiaiden SM-sarjaa pelaavat ensimmäisen vuoden opiskelijat sekä 19-vuotiaiden ykkösdivisioonapelaajat. Roosa Taipale, Emilia Ingman, Helmi Rosberg, Jaana Järvinen ja Elina Wallgrén saivat KLL:n turnauksessa rinnalleen Jemina Tikan ja Katri Kotalan.

– Vauhti oli aika kova, ja aika nopeasti huomasi, ettei kunto ole ihan ennallaan, sanoo puolitoista viime vuotta naisten höntsyporukassa pelannut Jemina Tikka.

Kangasalla viime vuodet pelannut Katri Kotala palasi pitkästä aikaa vanhojen pelikavereiden rinnalle.

– Tuntui erikoiselta vetää ”vihollisjoukkueen”  paita ylle.

 

Vain yhdet yhteistreenit

Roosa Taipale, Katri Kotala ja Helmi Raivio olivat pelaamassa Pälkäneen lukion KLL:n lopputurnaukseen.

Pälkäneen turnauksen voittanut Pohjois-Haagan yhteiskoulu on liikuntapainotteinen lukio. Urheilulukio kerää pääkaupunkiseudun lahjakkaimmat pelaajat maajoukkuetason valmentajien ohjaukseen. Kostia-areenalla joukkuetta käskytti naiskoripallon legenda Lea Hakala.

– Lähes kaikki pelaajat olivat SM-sarjasta tuttuja, pälkäneläispelaajat sanovat.

Kovaa tempoa pitäneet helsinkiläiset pudottivat sekä Pälkäneen että Rauman nopeasti kyydistään.

– Pohjois-Haaga puolusti kovaa ja heitti hyvin. Meidän viimeistelyssä sen sijaan oli toivomisen varaa, Roosa Taipale ruoti.

Helsinkiläiset kukistivat Pälkäneen reilulla 60 pisteellä. Rauma-ottelu oli tasaisempi, mutta Pälkäne käänsi sen edukseen kuuden pisteen turvin.

– Jemina Tikka ja Katri Kotala pärjäsivät tosi hyvin siihen nähden, että pidimme joukkueella vain yhdet yhteistreenit, Kimmo Ketola sanoo.

Lukion koripalloilijoiden aamutreenejä vetävä valmentaja toivoo, että lopputurnaukseen saataisiin vielä ainakin yksi lisäpelaaja.

Kostia-areenalla pelataan myös yläasteen poikien aluefinaali. 24. lokakuuta pelattavassa turnauksessa yhteiskoulun pojat kohtaavat Nokianvirran ja tamperelaisen Sammon koulun koripallojoukkueet.

Pälkäneen ja Raholan 17-vuotiaiden tyttöjen yhteisjoukkue pelaa SM-sarjan kotiavauksensa sunnuntaina 14.10. kello 14 Kostia-areenalla. Sarja-avauksessa Espoossa pääkaupunkiseudun uusi yhdistelmänippu Ringside kukisti RaLun 96–47.