Tyttöjen koriskausi alkoi tappioilla

Roosa Taipale on SM-sarja-avauksessa RaLu:n tehokkain: Ringsiden koriin upposi 12 pistettä.

Pälkäneen 17–18-vuotiailla koripallotytöillä on edessään entistä kovempi kausi. 17-vuotiaiden SM-sarjavastustajat ovat vahvistuneet, kun suurten kaupunkien seurat ovat keränneet loputkin kärkipelaajat pienemmistä seuroista ja hajonneista joukkueista. Myös 19-vuotiaiden valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue on haastajan asemassa: vastustajat ovat kovien pelien koulimia suurseuroja.

17-vuotiaiden SM-sarja on erittäin kovatasoinen, sillä mukana ovat lähes kaikki ikäluokan huiput. Vanhemmissa ikäluokissa kärkipelaajat siirtyvät jo naisjoukkueisiin.

Ennakkosuosikit tulevat tuttuun tapaan pääkaupunkiseudulta. Mestaruutta puolustaa Helsingin NMKY, joka kuitenkin menetti syömähampaansa, kun Janette Aarnio siirtyi naisten liigassa pelaavan HBA:n riveihin. Espoon Honka on entistäkin kovempi, kun se yhdisti viimevuotiset joukkueensa.

Niiden ykköshaastaja on Pussihukkien ja Leppävaaran Pyrinnön pelaajista koottu Ringside, jossa pelaavat kahden ikäluokan parhaat tytöt. Ringside kyykytti Luja-Lukon ja Raholan yhteisjoukkuetta jo syksyn Tallink-turnauksessa. Sarja-avauksessa RaLu pysyi hieman paremmin vastustajan kyydissä, mutta puoliajan jälkeen se karkasi 96–47 voittoon.

– Junnujen huippusarjat ovat entistä urheilullisempia. Ringside on Suomi-koriksen mallioppilas: erittäin kovassa fyysisessä kunnossa olevia pelaajia, jotka pelaavat sarjan ehkä energisintä ja nopeinta peliä. Joukkue prässää ylhäältä ja hyökkää monipuolisesti koko kentän leveydeltä, valmentaja Tomi Ingman kuvaa mitalisuosikkeihin lukeutuvaa avausvastustajaa.

RaLun tehtävää vaikeutti olennaisesti kahden avainpelaajan puuttuminen. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Ilona Lampinen joutui muutaman harjoituspelin jälkeen palaamaan sairastuvalle. Myös Hanna Hirvonen oli avauspelistä sivussa, mutta hänen pitäisi toipua pelikuntoon nopeammin.

RaLun tehopelaaja oli 12 pistettä heittänyt Roosa Taipale. Myös Hyvinkään vahvistukset Saana Kujala ja Vilma Juutilainen selvisivät SM-sarjan tulikasteestaan hienosti, vaikka takana on vielä vähän kovia pelejä RaLu-paidassa.

Viime vuonna aluesarjassa voitosta toiseen surffanneet pälkäneläispelaajat joutuvat tällä kaudella totuttelemaan myös tappioihin, sillä myös 19-vuotiaiden valtakunnallinen ykkösdivisioona on tasokas sarja. Kauden pisteet menetettiin Ringsidelle ja Salon Vilppaalle. RaLu pysyi molemmissa otteluissa pari jaksoa pelissä mukana, kunnes kokeneemmat vastustajat karkasivat. Joukkueen tukipilareihin kuului otteluissa kahdeksan ja seitsemän pistettä tehnyt Helmi Raivio.

RaLu pelaa puolet kotiotteluistaan Pälkäneellä ja puolet Tampereella. Tulevana viikonloppuna Kostia-areenalla nähdään molempien sarjojen pelit: 19-vuotiaiden sarjassa RaLu kohtaa lauantaina kello 11 WB-Pantterit. 17-vuotiaiden SM-sarjaottelussa sunnuntaina kello 14 vastassa on Espoo Basket Team.

 

17-vuotiaiden SM-sarja

RaLu – Ringside 47–96

 

19-vuotiaiden 1. divisioona

RaLu – Ringside II 43–83

RaLu – Salon Vilpas 29–65