Ikäihmiset liikkuivat yhdessä Pälkäneellä – petankki, renkaat ja tasapainoaisti saivat tapahtumassa kyytiä

Paula Rajala tasapainoradalla – hyvin sujuu.

Pälkäneläiset ikäihmiset liikkuivat ja ulkoilivat yhdessä Onkkaalan urheilukentällä viime keskiviikkona. Tapahtuma oli osa valtakunnallista vanhustenviikkoa, jota vietettiin viime viikolla.

– Paikalla oli tosi mukavasti porukkaa, tapahtumaa organisoinut fysioterapeutti Tiina Knuutinen mainitsi.

Yhteisen alkulämmittelyn jälkeen halukkaat pääsivät testaamaan kestävyyskuntoaan UKK-kävelytestissä. Pälkäneen senioreiden vapaaehtoiset puolestaan ohjasivat väkeä erilaisilla toimintapisteillä. Paula Rajala testasi ensimmäisten joukossa tasapainorataa, jossa piti kävellä ohutta lankkua pitkin ja haastaa tasapainoa koskettamalla kädellä vuoroin oikealle, vuoroin vasemmalle puolelle maahan.

– Kyllä kuntoilu tekee hyvää. Liikun muutenkin aktiivisesti. Käyn kuntosalilla ja tasapainojumpassa. Liikuntaa tulee myös siinä, kun teen puutarhatöitä omakotitaloni pihassa, Rajala kertoi.

Tasapainorastien lisäksi ikäihmiset pääsivät heittämään petankkia ja renkaita. Helena ja Harri Lilja viihtyivät heittopelien äärellä.

– Tällainen tapahtuma on todella mukava. Ja kelikin on viimeisen päälle kohdillaan, Helena Lilja kehaisi.

Liljat kertoivat pyrkivänsä kuntoilemaan päivittäin.

– Sellaisia 6–8 kilometrin pituisia lenkkejä yritämme tehdä, Helena Lilja lisäsi.

Tiistaisin Pirtillä kokoontuvassa Pälkäneen Ikäpisteessä Helena Lilja käy äitinsä Pirkko Luhdan kanssa viikoittain. Kaksikko kehui Ikäpisteen antavan motivaatiota liikkumiseen. Mukavaa on myös se, että Pirtillä pääsee vaihtamaan kuulumisia muiden eläkeläisten kanssa.

Keskiviikon tapahtumassa oli liikkumisen ohella tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Ulkoilun päätteeksi halukkailla oli mahdollisuus tutustua uuteen Kostia-areenaan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketolan johdolla.

Helena Liljan vuoro heittää renkaita, Harri Lilja seuraa vierestä.