Luja-Lukko haki pisteet Valkeakoskelta

Juha Ollikainen johti Luja-Lukon voittoon Valkeakoskella.

Pälkäne haki kauden toisen voittonsa lentopallon kakkossarjassa Valkeakoskelta. Isku-Veikot kaatui 0–3 (13–25, 18–25, 15–25). Avausottelussa Aitolahden Riennon kukistanut Luja-Lukko on lohkonsa ainoa tappioton joukkue, kun kärkijoukkue Lempäälän Jyry hävisi Vilppulassa.

Luja-Lukko matkasi Valkeakoskelle Juha Ollikaisen komennossa. Joensuun Riennon ykkössarjaan nostanut pelimies on toiminut viimeiset neljä vuotta LP Kangasalan junnuvalmentajana. Viikonloppuna hän tuurasi valmentajakurssilla lisäpätevöitynyttä Heikki Kososta.

Jari Perkiö pelotteli otteluennakossaan, että Ollikainen pakkaa myös pelivehkeet mukaan.

– Vinoilivat, että pitäisi vielä lisenssi hommata, kun näytimme nuorukaisille ja voitimme treeneissä varjoporukalla kolme erää neljästä.

Valmentaja pysytteli kuitenkin penkin äärellä, eikä sielläkään vaadittu kovin ihmeellisiä temppuja, sillä vastustaja oli kaikilla osa-alueilla heikompi.

– Mutta juuri tällaisissa peleissä tulee joskus vaikeuksia, kun kuvitellaan että heikompi vastustaja kaatuu leikitellen. Kun asenne ei ole kunnossa, oma peli menee sekaisin, ja kurssia on vaikea korjata kesken ottelun, Juha Ollikainen sanoo.

Luja-Lukko piti kuitenkin pelinsä kasassa ja otti itseluottamusta vahvistavan voiton helposti.

– Se on tärkeää huomata, että harjoittelu on vienyt peliä eteenpäin.

Valkeakoski päästi keskitorjujat helpolla, ja laidoilta Luja-Lukko napsi torjuntoja edellispeliä enemmän. Hyökkäyksessä kunnostautuivat Ville Järnvall ja Juho Viitala. Akseli Viitala sai valmentajan kehut torjunta- ja puolustuspelistään.

Perjantaina Luja-Lukko hakee kauden kolmatta voittoa Vammalasta, joka on ehtinyt kaataa Isku-Veikot ja Vilppulan. Isäntäjoukkueen vaarallisuus piilee sen nuoruudessa.

– Nuorella porukalla on tekniikka ja pelitaidot kohdallaan. Se on vaikea vastustaja, jos se saa peli-ilon päälle. Meidän pitäisi kuitenkin olla fyysisesti vahvempia.

Seuraava kotiottelu Kostia-areenalla pelataan sunnuntaina 28.10. kello 16, kun Häijää vierailee Pälkäneellä.

Kautensa kahdella voitolla aloittanut Luja-Lukko pelaa seuraavan kotiottelunsa sunnuntaina 28.10., kun Häijää vierailee Kostia-areenalla.