Haitari soi ja sukat suihkivat

Perttu Pohjanperä tahditti villasukkatansseja haitarinsa kanssa. Kuva: Mikko Tuononen.

Luopioisten Mikkolan Navetalla riisuttiin lauantaina kengät eteiseen, kun Sydän Hämeen ensimmäiset viralliset villasukkatanssit vetivät väkeä laattalattialle.

Merja Mattilan ja Perttu Pohjanperän haitareiden sekä grammaria soittaneen Raimo Salokanteleen tahdilla tanssittiin kaikkea valssista jenkkaan, ja ajoittain tanssilattialla oli jopa ruuhkaa.

Ajatus villasukkatansseista syntyi keväällä, kun Tavastia Lakelandin väki poikkesi Hilman ja Olgan olohuoneessa kahvilla. Tapahtuman yhteyteen rakentui Mikko Tuonosen ideoima ”Lempisukkani”-näyttely, johon jokainen sai tuoda omat lempisukkansa. Vaikka vuosikymmeniä käytetyt, omatekemät tai ihan vaan jotkut kivat käsintehdyt villasukat.

Näyttelyyn kertyi 18 paria erilaisia sukkia polvisukista töppösiin. Äänestyksessä kävijöiden suosikeiksi nousivat Suvin, Annelin ja Tiinan sukat. Äänestäjien kesken arvottiin viisi kahdenkympin lahjakorttia, jotka oli lahjoittanut Tavastia Lakeland. Myös kolmelle eniten ääniä saaneelle sukkapareille oli tarjolla lahjakortteja.

Villasukkatorilla tehtiin sukkakauppoja ja kahvit juotiin Kukkian maa- ja kotitalousnaisten kanttiinissa. Hyvänmielen tapahtumasta palattiin kokemusta rikkaampana kotiin riisumaan villasukat.