Amerikkalaistähdet tutisuttivat areenan koreja – Pyrintö kukisti Loimaan Pälkäneellä pelatussa cupin ottelussa

Pälkäneen koripallojunnuille tarjoiltiin Kostia-areenan avajaisviikolla oppitunti naiskoripallon huipulta, kun kahden edellisvuoden mestarijoukkueet kohtasivat Pälkäneellä. Perjantaina taitojaan esittelivät miestähdet: liigakauden mainiosti aloittanut Pyrintö kohtasi Loimaa Bisonsin Suomen cupin ottelussa.

Cupin otteluihin lisädraamaa tuo tasoitus. Ennen avausheittoa alemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen avausviisikon pelaajista jokainen saa kokeilla kahdesti kolmosen kaaren takaa.

Vielä lämmittelyssä ykkösdivarissa pelaavien loimaalaisten pallot sujahtelivat hyvällä prosentilla sisään, mutta kun heitot alettiin kirjata tulostaululle, pallot pomppivat raudoista. Tarjolla oli 30 pisteen kaula, mutta Bisons onnistui pommittamaan kolmosia vain yhdeksän pisteen edestä.

Fiksusti pelanneen Loimaan ansiosta joukkueiden tasoero ei näkynyt kentällä, vaan peli pysyi tasaisena. Pitkälti avausviisikkonsa varassa pelannut Bisons jarrutteli ottelun tempoa ja pysyi loppuun saakka iskuetäisyydellä, vaikka jatkopaikan lukemin 98–84 vieneet tamperelaiset hallitsivatkin ottelua.

Myöskään flunssan harventama Pyrintö ei säästellyt avainpelaajiaan. Ulkomaalaisvahvistukset ja kapteeni Antero Lehto urakoivat kentällä lähes puoli tuntia. Myös tulosta syntyi: Kenneth Manigault pussitti 30 pistettä, Eron Harris ja Antero Lehto 18 ja Jaylon Tale 17 pistettä. Loimaan avainpelaaja oli 25 pistettä heittänyt ja 11 levypalloa haalinut Ville Karvonen.

Kostia-areenan korit kestivät tummien pomppu-ukkojen testin, vaikka huojuivat hetken sen jälkeen, kun miehet olivat takoneet voimalla palloa renkaan läpi.

Lehtereille ei syntynyt toivotunlaista perjantai-illan huumaa, sillä Pälkäneen peli ei saanut tamperelaisia liikkeelle. Suurin osa katsojista oli kotikylän urheiluväkeä, mutta lehtereille ja kentän laidalle järjestetyille lisäpaikoille jäi tyhjiäkin paikkoja.