LP Kangasalan Nette Peit näytti Hämeenlinnassa, miksi hänet valittiin kuukauden pelaajaksi

LP Kangasalan virolaisvahvistus Nette Peit iski 22 pistettä, kun kangasalalaisjoukkue haki voiton Hämeenlinnan Lentopallokerhosta Mestaruusliigassa. Viime kauden mestari taipui kotonaan erin 2–3 (25–16,17–25, 25–13, 23–25, 9–15). LP venytti tappiottomien pelien sarjansa jo seitsemään, vaikka kotijoukkue oli tilastojen valossa parempi niin torjuntapisteissä, ässäsyötöissä, vastaanotossa ja hyökkäystehoissakin.

Nette Peit on Mestaruusliigan lokakuun pelaaja.

26-vuotias Peit on ollut jo jonkin aikaa vahvassa vireessä: hän keräsi marraskuun alkuun mennessä liigan parhaan pistekeskiarvon ottelua kohden. Sen lisäksi, että Peit iski keskimäärin 20,2 pistettä ottelua kohden, hän on hoitanut vastaanotto- ja puolustuspelaamista mallikkaasti – jopa siinä määrin, että liiga palkitsi hänet lokakuun pelaajana.

Nette Peitin lisäksi kuukauden tähdistöön valittiin LP Kangasalan Mita Uiato passarin paikalle ja Kayla Haneline keskipelaajaksi.

Kerhoa vastaan Jutta Riikonen antoi hyökkäyspelissä hyvää taustatukea Peitille tekemällä 16 pistettä.

Seuraavat puolitoista viikkoa LP kerää voimia Suomen cupin puolivälierään, joka pelataan 14.11. Pitkäjärvellä. Vastassa on tuolloin OrPo.

Liigakausi jatkuu 18.11. kotiottelulla Kuusamon Pölkkyä vastaan.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen pitää pelitaukoa tervetulleena.

– Saamme harjoitella ja keskittyä yksityiskohtiin eri osa-alueilla. Alkukauden pelimäärä lyhyeen aikaan oli kova rutistus, nyt on aikaa herätellä taas nälkää päästä pelaamaan, hän kertoo.