Juha Hurmeen Yövieraat-teatteri Mikkolan Navetalla

Yövieraat-teatteri pitää Volter Kilpi -iltapäivän Luopioisten Mikkolan Navetalla (Keskitie 5, Luopioinen) sunnuntaina 9. joulukuuta kello 15. Iltapäivän aikana nähdään kaksi Volter Kilven teksteihin perustuvaa näytelmää, Pukkila ja Kaaskerin Lundström.

Pukkilan kapteeni on Volter Kilven Saaristolaissarjan ihastuttava kelmi, sana-akrobaatti ja riidankylväjä. Yövieraat-teatterin esitys avaa näkymän koko Alastalon saliin, jonne Pukkila saapuu rähinöimään. 35-minuuttisen näytelmän nimiroolissa nähdään Tomi Alatalo ja muissa rooleissa Toni Harjajärvi ja Juha Hurme.

Kaaskerin Lundströmissä lavalla nähdään Juha Hurme. Merikapteeni Lundström täräytti 30 vuotta sitten kännissä Raha-Rambergin fregatin pirstoiksi Gottlannin kareihin ja hukutti miehistön. Nyt hän maksaa ikuista syyllisyydenvelkaansa takaisin opettamalla muinaisen Kustavin pojille navigaation ja elämänviisauden taitoja. Näytelmän kesto on 45 minuuttia.

Juha Hurme on dramatisoinut ja ohjannut molemmat esitykset. Esitysten jälkeen keskustellaan yleisön kanssa nähdystä sekä Volter Kilvestä. Tapahtuman järjestävät Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut ja Muodonmuutoksia ry.