Luja-Lukolla onnistunut paluu pelikentälle, kotiareenalla pelataan lauantaina

Luja-Lukon paluu pelikentille lentopallon kakkossarjassa sujui hyvin – tiiviin harjoittelun tuomista osittaisista tönkköjaloista ja muutenkin hankalista lähtökohdista huolimatta. Samassa lohkossa toiseksi tullut Vilppulan Tähti kaatui ylemmän jatkosarjan avauksessa erin 1–3.

– Kolmannen erän asenteellista notkahdusta lukuun ottamatta se oli tasapainoinen esitys. Väänsimme pelin kotiin neljännessä erässä, kun työnteon moraali palasi, Luja-Lukon valmentaja Heikki Kosonen näkee.

Luja-Lukon manageri Jari Perkiö kuvaa Pälkäneellä otetun ison harppauksen eteenpäin  Kososen päävalmentajapestin myötä.

– Harjoittelu ja muu toiminta muuttui systemaattiseksi ja tavoitteelliseksi. Meillä on ollut hyviä kavereita ennenkin, mutta kokonaisvaltaista kehitysprosessia ei ole tiedostettu millään tasolla.

Nyt takana on Lukon historian upein syksy sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Kevääseen lähdetään nöyrästi, mutta peli kerrallaan mahdollisimman hyvään tulokseen pyrkien.

– Lohkovoitto osoitti, että meillä on mahdollisuuksia kahden parhaan joukkoon, mutta emme ota siitä isompia paineita. Tavoite on voittaa kaikki pelit, ja jos voitamme, tuloskin on varmaan hyvä, päävalmentaja Kosonen linjaa.

Luja-Lukko pelaa ensimmäisen kotiottelunsa ylemmässä jatkosarjassa lauantaina, kun Pälkäneelle saapuu omassa lohkossaan pisteitä rohmunnut Salpis.