Työllisyys kehittyi edelleen hyvään suuntaan

Työllisyys kehittyi viime joulukuussa edelleen hyvään suuntaan. Pälkäneellä työttömiä työnhakijoita oli 216, mikä on 51 henkilöä vähemmän kuin joulukuussa 2017. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pälkäneellä 7,4 prosenttia.

Kangasalla työttömänä oli joulukuussa 1054 henkilöä, mikä on 370 henkilöä vähemmän kuin edellisvuonna. Kunnan työttömyysaste oli 7,0.

Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli vuoden 2018 joulukuussa 22 659 henkilöä, laskua oli vuositasolla lähes 5 900 henkilöllä eli 20,6 prosenttia. Työttömyysaste oli 9,3 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 9,7 prosenttia. Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli kärkitasoa. Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen haaste.

Suuntauksia Pirkanmaalla:

  • Työnhakijoiden kokonaismäärä laski yli 9 400 henkilöllä vuositasolla
  • Työttömiä työnhakijoita oli lähes 5 900 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli lähes 4 100 kappaletta
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.