Haastajasta ennakkosuosikiksi – Luja-Lukon Heikki Kosonen kertoo, mitä hyvin sujuneista harjoituspeleistä voi päätellä

Heikki Kosonen johdattaa Luja-Lukon lentopallomiehet kakkossarjakauden avauspeliin Kostia-areenalla lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina.. Kuva: Jari Salopino.

Viime vuonna Pälkäneen Luja-Lukko hävisi useimmat harjoituspelinsä mutta lopputulos lentopallon kakkossarjassa – nousukarsintoihin eteneminen – oli silti mainio. Mitä siis pitäisi ajatella nyt, kun joukkue on harjoituspeleissään voittanut kakkossarjajoukkueet ja haastanut vahvasti jopa ykkössarjajoukkueita?

Luja-Lukon päävalmentaja Heikki Kosonen ei anna harjoitusotteluiden tuloksille suuren suurta painoarvoa.

– Voittaminen ei sinänsä ole tärkeintä vaan se, että pystyisimme tekemään niitä juttuja, joita on harjoiteltu. Harjoituspelit toimivat hyvänä peliharjoituksena, ja hävitty harjoituspeli saattaa olla hyväkin harjoitusottelu, Kosonen tuumaa.

Harjoituspeleissä nousee usein esiin erilaisia kehittämiskohteita – joista osalle voi tehdä jotakin lyhyellä aikavälillä ja osan kuntoon saaminen saattaa vaatia vuosien työn.

Alkavaan kakkossarjakauteen lähtemistä Luja-Lukolla helpottaa se, että joukkue on pysynyt varsin hyvin koossa viime kauden jäljiltä.

– Pelaajat tietävät jo aika hyvin pelifilosofian ja toisten liikkeet siinä vierellä.

Pälkäneläisjoukkue on myös saanut harjoitella hyvin, minkä Kosonen toivoo näkyvän varmempina otteina kauden edetessä. Luja-Lukolla on edessään kolminkertainen runkosarja seitsemän joukkueen lohkossa. Tavoitteena on taistella lohkon kärkipaikoista, mutta tilannetta tarkastellaan uudelleen runkosarjan päätteeksi.

– Lähdemme peleihin jonkinlaisena suosikkina, mutta se pitää tehdä luottavaisin ja rennoin mielin sen sijaan, että jäykistytään ”pakko voittaa” -ajatteluun.

 

Luja-Lukko kotiareenalla

Su 6.10. klo 16.00 Lukko-Valkeakosken Isku-Veikot

Su 20.10. klo 16.00 Lukko-JyväsLentis

Su 3.11. klo 16.00 Lukko-Hollolan Salpis

Su 17.11. klo 16.00 Lukko-Korian Ponsi

Su 1.12. klo 16.00 Lukko-Keimolan Kaiku

Su 12.1. klo 16.00 Lukko-Vilppulan Tähti

Su 26.1. klo 16.00 Lukko-Valkeakosken Isku-Veikot

Su 9.2. klo 16.00 Lukko-JyväsLentis

Su 23.2. klo 16.00 Lukko-Hollolan Salpis