Jutta Riikosen tulo kentälle käänsi pelin kulun – LP Kangasala jätti Jymyn pisteittä

Jymyn ja LP Kangasalan välisen liigaottelun käännekohta oli Jutta Riikosen saapuminen kentälle. Kangasalalaiset käänsivät itselleen pitkän avauserän ja sen jälkeen koko ottelun.

Jymy-Volley pelasi kauden parhaan ottelunsa LP Kangasalaa vastaan, mutta sekään ei riittänyt tuomaan nurmolaisjoukkueelle avauspisteitä lentopallon Mestaruusliigassa. Ilman Jutta Riikosen kentälle tuloa avauserän kriittisillä hetkillä lopputulos olisi saattanut olla toinen.

– Vastustajan vaihto ensimmäisessä erässä käänsi erän heille, ja mikäli se olisi tullut meille, olisi ottelussa voinut käydä toisinkin. Surullista, että näin hyvällä pelillä hävitään, harmitteli Jymyn valmentaja Kari Tuomela.

Riikosen kentälle tulon jälkeen LP sai katkaistua Jymyn yhdeksän pisteen mittaisen syöttöpisteputken. Hänen lisäkseen ratkaisevassa asemassa oli hyökkäyspeli, joka LP:llä oli erien lopuissa paremmalla tasolla kuin kotijoukkueella. LP:n Mary-Kate Marshall vastasi 29 pisteellään leijonanosasta kangasalalaisten hyökkäystehoista. Tiiamari Sievänen palkittiin vierasjoukkueen parhaana pelaajana.

LP kaatoi Jymyn luvuin 0–3 (30–32, 17–25, 21–25) ja jatkaa voittoputkessa kohti sunnuntain kotiottelua rovaniemeläistä WoVoa vastaan.