Muuttaako pysäköintitalo keskustan liikennejärjestelyjä Kangasalla?

Pysäköintitalon ulkoasu herätti huomiota jo ennen syyskuun alun harjannostajaisia. Avajaisia odotellaan loppuvuodesta.

Kangasalan keskustan pysäköintitalon suuntaan ja suunnasta Kalmistontietä pitkin voi suhata pian satamäärin autoja. Myllystenpohjantien ja kapeahkon Kalmistontien risteys on tasa-arvoinen. Muuttaako pysäköintitalon aukeaminen risteyksen liikennejärjestelyjä, kaupungin liikenneinsinööri Jutta-Leea Ylönen?

– Myllystenpohjantien ja Kalmistontien liittymään ei ole tällä hetkellä suunnitteilla muutoksia. Liittymä muutettiin tasa-arvoiseksi jo vuonna 2010. Keskustan 30 km/h aluenopeusrajoitus tukee tasa-arvoisia liittymiä, joilla esimerkiksi ajonopeuksia saadaan hillittyä. Kaupungin tiedossa on Kalmistontien kunto, ja tien perusparannus on tulossa lähivuosina. Viimeistään silloin selvitetään tarvittavat mahdolliset muutokset myös liittymään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?