Onko näköpiirissä, että Kostian koulu voisi luopua VPK:n vuokratiloista?

VPK:n vuokratiloissa opiskelee kaksi Kostian koulun opetusryhmää, joissa on yhteensä 35 oppilasta.

Kouluverkkokeskustelu käy kuumana Pälkäneellä. Kunnassa on säästöpaineen alla kaavailtu kolmen alakoulun – Rautajärven, Aitoon ja Harhalan – sulkemista.

Rautajärven ja Harhalan koulujen sulkemisesta kunnanvaltuusto teki ehdolliset päätökset jo viime vuonna. Valtuusto linjasi, että Rautajärven koulua ei lakkauteta niin kauan kuin sen oppilasmäärä on vähintään 25. Rautajärven koulussa on kuluvana lukuvuonna 26 oppilasta. Lokakuisen oppilasennusteen mukaan ensi lukuvuonna oppilaita olisi 23. Lukuvuonna 2021–2022 oppilaita olisi ennusteen mukaan 18, ja sitä seuraavana lukuvuonna 12.

Harhalan koulun lopettamisen ehdoksi kunnanvaltuusto määritteli, että Kostian koulun käytössä olevista VPK:n vuokratiloista tulee päästä eroon ennen Harhalan koulun lakkauttamista.

Miltä ehtojen toteutumiset näyttävät, sivistysjohtaja Tiina Kivinen?

– Ensi vuoden talousarviolaskennan pohjana käytetyssä kouluverkkokaavailussa ei ole huomioitu kunnanvaltuuston aiempia päätöksiä sen enempää Harhalan kuin Rautajärven koulunkaan osalta. Valtuusto itse päättää, miten se aiempiin päätöksiinsä suhtautuu.

Missä vaiheessa VPK:n vuokratiloista voidaan luopua?

– Tällä hetkellä en osaa sanoa, milloin vuokratiloista voidaan luopua.

VPK:n tilassa opiskelee kaksi opetusryhmää, joissa on yhteensä 35 oppilasta. Kuinka suuri kustannus vuokratiloista kertyy vuositasolla, Tiina Kivinen?

– Vuosivuokra on noin 30 000 euroa.