Mielipide: Linja pitää

Aamulehti käsitteli jutussaan 28.10.2019 erilaisten piharakennusten/rakenteiden lupapolitiikkaa kahdeksassa pirkanmaalaiskunnassa, mukaan lukien Pälkäne. Jutun mukaan ”Kylpytynnyrit luetaan useimmilla paikkakunnilla pihakalusteiksi, joten niitä varten ei tarvita lupaa. Poikkeuksen tekee Pälkäne, jossa tulisijallinen tynnyri tarvitsee rakennusluvan.” Ei siis mitään toimenpidelupaa tai -ilmoitusta, vaan oikean rakennusluvan naapurikuulemisineen. Tämän menettelyn AL:lle vahvisti kunnan puolesta vastannut konsultti Kari Huotilainen.

Luopioinen itsenäisenä toimiessaan oli kyllä rakennusvalvonnastaan tunnettu (Pälkäneestä en tiedä). Esimerkiksi vuosia sitten pientä saunamökkiä Luopioisiin rustatessani ilmeni, että kunnan rakennusvalvonta tunnettiin jopa Keski-Suomen perämetsässä hirsimökkejä rakentavassa, mökkini toimittaneessa yrityksessä. Aikaa on kulunut ja ilmeisesti rakennusvalvonnan henkilöstökin on vaihtunut, S-HL:n jutuista päätellen useampaankin kertaan, mutta linja näyttää pitävän. Niin sitä pitää.

Hannu Uusikartano

Valkeakoski (satunnaisesti Puutikkala)