Kymppisynttäreitä juhlitaan Pälkäneen seurakuntatalolla

Tiistaina 19. marraskuuta juhlitaan yhteisiä 10-synttäreitä ja lasten oikeuksien päivää Pälkäneen seurakuntatalolla kello 18. Juhlassa esiintyy Nukketeatteri Sananjalka, joka on vuonna 2005 perustettu kiertävä kristillinen nukketeatteri. Nukkenäytelmät on suunnattu lapsille ja varhaisnuorille, mutta ne puhuttelevat kaikenikäisiä.

Pälkäneen seurakuntatalolla esitettävä näytelmä on nimeltään Harmandia, tarina harmaasta valtakunnasta. Näytelmässä mukana ovat Eetu ja hänen Toivo-vaarinsa. Eetua mietityttää ihmisten erilaisuus. Toivo-vaari kertoo Eetulle tarinan erikoisesta valtakunnasta Harmandiasta, jossa kuninkaan päätöksellä on sallittu vain harmaa väri. Kaiken, myös luonnon, pitää olla samaa harmaata. Valtakunnassa asuu kuitenkin Kirjo-poika, joka on saanut syntymälahjakseen värikkäät hiukset. Mitä sitten seuraa, selviää näytelmässä.

Mukaan juhlaan saavat tulla perheenjäsenet, kaverit ja ihan kaikki halukkaat. Esitykseen on ilmainen pääsy ja siihen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Näytelmän jälkeen on tarjolla juhlaherkkuja ja ihan lopuksi jokainen tänä vuonna täyttänyt tai täyttävä 10-vuotias saa seurakunnalta oman pienen syntymäpäivälahjan.

Juhlaan on järjestetty ilmainen bussikyyti. Bussi lähtee Rautajärveltä kello 17.15, Luopioisista 17.30 ja Aitoosta kello 17.45. Kyytiin voi hypätä matkan varreltakin. Takaisin lähtö on noin kello 19.45.