SB Lujan ihmenousu loksautti leuat auki: joukkue nousi Nurmen paidan jäädytyksen jälkeen kanveesista – katso kuvat

SB Luja oli ahtaalla sarjakärki Vincemusta vastaan. Kuva: Hannu Söderholm.

Lauantaina Kostia-areenalle saapuneet saivat todistaa kahta ikimuistoista tapausta. Ensimmäinen oli tiedossa jo etukäteen, mutta toinen yllätti lopulta SB Lujan pelaajatkin.

Luja-pioneeri Pasi Nurmen ennalta sovittu paidanjäädytysseremonia näytti aiheuttavan usein nähdyn ilmiön, jossa kotijoukkue jää juhlahetken jälkeen niin sanottuun pukumoodiin ja vierasjoukkue vie pisteet mennessään täyden katsomon harmiksi. Kolmosdivisioonaa johtava Vincemus karkasi avauserässä 1–3-johtoon ja kahden erän jälkeen tilanne oli pälkäneläisittäin lohduttoman oloinen 1–6.

Sitten tapahtui jotakin. SB Luja latoi päätöserässä kahdeksan maalia, joista voittomaaliksi jääneen 9–8-osuman reilu minuutti ennen ottelun loppua. Tunnelma niin kentällä kuin katsomossakin oli juhlapelin arvoinen.

Kauden ensimmäisen kotiturnauksen avauspelissäkin Luja ratkaisi pelin yhden erän hurmoksella. Snipersia vastaan peli oli 1–1 vielä avauserän jälkeen, mutta Luja vei toisen erän maalein 2–6. Pisteet irtosivat lopulta 7–10-voitolla.

 

Juhlapelin kuvasatoa: