Luja-Lukon kinkkupelissä panoksena kärkipaikka – Keimolan Kaiku yrittää horjuttaa vahvavireistä kotijoukkuetta

Joni Sokka oli osaltaan kääntämässä Luja-Lukon kurssia Isku-Veikkoja vastaan. Kuva: Hannu Söderholm.

Valkeakosken Isku-Veikot metsästi ahnaasti Luja-Lukon päänahkaa lentopallon kakkossarjassa, mutta pälkäneläisvieras ei taipunut synkästä toisesta erästä huolimatta. Lukko kaappasi täyden pistepotin vaikeuksien jälkeen.

Mikä ottelu: Valkeakosken Isku-Veikot-Pälkäneen Luja-Lukko. Lentopallon kakkossarjaottelu Apian liikuntahallissa.

Ennakkoasetelma: Viime kaudesta tuntuvasti vahvistuneen Isku-Veikkojen vaarallisuus oli tasan ja tarkkaan Lukon tiedossa. Valkeakoskelaisjoukkue oli jäänyt syksyn mittaan ilman erävoittoa vain Lukkoa vastaan. Isku-Veikot himoitsi tavallista kiihkeämmin paikallisvastustajan päänahkaa. Tähän oli varauduttu.

Miten kävi: Lukon piti hakea 3–1 (25–20, 16–25, 25–16, 25–21) -vierasvoitto poikkeuksellisen syvältä. Pälkäneläiset heräsivät pelaamaan toisen erän pahan mahalaskun jälkeen ja saivat pysäytettyä Isku-Veikkojen hurmoksen.

Ratkaisu: Pälkäneläisjoukkue sai oman lyöntipelinsä rullaamaan synkän alun jälkeen. Kolmannen ja neljännen erän hyökkäysprosentit nousivat ”lukkomaisiksi” – paljon pisteitä, vähän virheitä. Torjunta ja puolustus toimivat koko ottelun hyvin.

Onnistujat: Kapteeni Ville Järnvall petrasi tuntuvasti kahden vaisun erän jälkeen ja nousi kentän pistekuninkaaksi. Toinen laituri Tomi Perkiö hoiti vastaanoton tarkasti, mutta lyöntipeli tuotti välillä vaikeuksia. Joni Sokka tuli liberoksi kolmanteen erään ja rauhoitti joukkueen peliä. Polvivaivoista kärsinyt Jere Puolakka passasi pari erää lupaavasti. Akseli Viitala koppasi neljä torjuntaa.

Kommentti: ”Voiton eteen piti vääntää kovaa. Isku-Veikot pani meidät ahtaalle hyvällä ja suhteellisen vähävirheisellä pelillä.” (Lukon valmentaja Heikki Kosonen)

Oho! Lukko on hävinnyt toistaiseksi vain Matti Hietaselle. Pälkäneläiset eivät mahtaneet takavuosien maajoukkuetähdelle mitään vieraillessaan isänpäivänä Vilppulassa.

Entä nyt? Lukon syyskausi huipentuu perinteiseen kinkkupeliin 1. joulukuuta. Vastustajaksi saapuu tulikuuma Keimolan Kaiku. Pääkaupunkiseudun ylpeys on hävinnyt toistaiseksi vain pälkäneläisille. Yleisölle tarjotaan hienon kamppailun ohella mehevä arvonta. Sen pääpalkintona on tutusti Katajan Lihan lahjoittama joulukinkku.