Tässä sitä taas ollaan

Lukijan runo

Minä Onkkaalan raittia kuljen ja asiat mitä kuulen, ne sisimpääni suljen. Ihmisiä on pitkiä ja pätkiä, välillä kylälle tulee Sukevan jätkiä.

Mikko Niskanen ohjasi kahdeksan surmanluotia, onpa täällä monta kauppaa ja puotia, kahviloita ei sovi ruotia. Taskulaskin hyvä vempele, ettehän pahastu, kun sanon ääneen pentele. Laskuja kun postiluukusta tipahtaa, se sisuksissa kihahtaa.

Minulla Lapinkoira Mosku, ihan oma niin mahdottoman soma. Osuuspankissa on käyttötilini, tätä mieltä oli Vesterisen Vili. Hei nyt meillä leivotaan jouluksi leipiä ja kakkuja, kun herrat tulee tiellä vastaan nostaa ne kiltisti hattuja.

Usein teen riisipuuroo ja väskynäsoppaa, syksyisin kerään metsästä marjoja, talven varalle, enkä sottaa. Ostakaa aina leivän päälle juustoo, Myttäälässä kasvaa komeeta puustoo.

Marja Mäkinen

Pälkäne