Luja-Lukon tytöt etenivät SM-sarjaan

Pälkäneen Luja-Lukon 14-vuotiaat koripallotytöt pelaavat keväällä SM-sarjassa. SM-sarjaan menevässä joukkueessa pelasivat Lea Wallgrén, Neea Frilander, Taimi Raivio, Sanni Ketola, Saga Pajula, Tesla Gylling, Viola Raatikainen, Milla Kähäri, Heta Östring ja Tytti Ojanperä.

Mikä ottelu: Pyrintö red – PäLuLu U14-tyttöjen SM-karsinta Kostia-areenalla 1.12.

Ennakkoasetelma: Syksyn päättävä sijoitusturnaus on raaka turnaus, koska kolmesta joukkueesta vain voittaja pääsee kevään SM-sarjaan. Pälkäneen Luja-Lukko oli voittanut syksyllä niukasti molemmat vastustajansa. Luja-Lukko oli kuitenkin turnauksen ennakkosuosikki.

Miten kävi: Pyrintö red – PäLuLu 49–61 (17–12, 12–17, 7–12, 12–19)

Ratkaisu: Pälkäneläisillä oli havaittavissa jännitystä, ja Pyrintö käytti tämän häikäilemättömästi hyväkseen siirtyen nopeasti 7–0 -johtoon. Luja-Lukon tytöt kuitenkin heräsivät otteluun ja ero otettiin kiinni puoliaikaan mennessä. Kolmas ja neljäs neljännes oli Luja-Lukon puolustuksen näytöstä.

Onnistuja: PäLuLun Heta Östring pysäytti Pyrinnön parhaan korintekijän puoliajan jälkeen. Hyökkäyspäässä Sanni Ketola kuritti Pyrintöä 19 pisteelle.

Kommentti: ”Tytöiltä hieno muodonmuutos kehnon alun jälkeen. On mukavaa huomata, että harjoitellut asiat alkavat pikkuhiljaa näkyä kentällä.” PäLuLun valmentaja Kimmo Ketola.

Oho! Aamulla yhdeksältä alkanut ottelu oli hyvää viihdettä ja tunnelma katossa, kiitos Pyrinnön rumpuryhmän!

Oho 2! Muutama viikko sitten Luja-Lukon koristreeneihin palannut Tytti Ojanperä toi peliin tuttua sähinää.

Luja-Lukon 14-vuotiaat koripallotytöt jatkavat keväällä pelejään SM-sarjassa. Kuva: Hannu Söderholm

Mikä ottelu: PäLuLu – Feeniks Basket blue U14-tyttöjen SM-karsinta Kostia-areenalla 1.12.

Miten kävi: PäLuLu – Feeniks Basket blue 84–68 (21–19, 19–23, 18–12, 24–14)

Ratkaisu: Forssa voitti Pyrinnön selkeästi, joka hiukan loi lisäjännitystä ottelun. Pälkäneen tytöt tulivat kuitenkin hienosti peliin, ja forssalaiset käyttivät ensimmäisen aikalisänsä jo kolmen minuutin kohdalla. Kotijoukkueelle aiheutti harmia, kun Sanni Ketolan nenästä alkoi tulla yhtäkkiä verta. Verenvuoto saatiin tyrehtymään vasta puoliajalla. Joukkueen yhtenäisyys kuitenkin näkyi, ja Luja-Lukon tytöt taistelivat hienosti. Kolmannella jaksolla ottelu sitten kääntyi Luja-Lukolle hyvän puolustuksen ja sen kautta syntyneiden siirtymähyökkäysten ansiosta.

Onnistuja: Viola Raatikainen haki tärkeitä levypalloja ja torjuntoja ja onnistui mukavissa kohdissa myös hyökkäyssuunnassa. Lea Wallgrén löysi heittonsa ja teki 20 pistettä.

Kommentti: Pukuhuoneesta kuului pelin jälkeen riemukasta huutoa: ”Me mennään SM-sarjaan!”

Oho! Tytti Ojanperä tarvitsi yhden lämmittelypelin, sillä toisessa pelissä syntyi mukavasti tulosta myös korien muodossa.