Luja-Lukko nousi kakkossarjan kärkeen

Lohkokärkeen! Ville Järnvall otti tahtipuikon käsiinsä Jyväskylässä. Arkistokuva: Hannu Söderholm.

Kapteeni Ville Järnvall tahditti Luja-Lukon lentopallojoukkueen makeaan vierasvoittoon JyväsLentiksestä. Samalla syyskautensa päättäneet pälkäneläiset nousivat kakkossarjalohkonsa kärkipaikalle.

Mikä ottelu: JyväsLentis-Pälkäneen Luja-Lukko. Lentopallon kakkossarjaottelu Jyväskylän ammattiopiston salissa.

Ennakkoasetelma: Vain kerran hävinnyt Lukko lähti suosikkina lohkon hännille juuttunutta jyväskyläläisjoukkuetta vastaan. JyLe antoi myrskyvaroituksen voittaessaan edellisessä kotipelissään Salpiksen. Syyskauden viimeisen ottelunsa pelannut pälkäneläisvieras tiesi, ettei pisteitä heru ilmaiseksi.

Miten kävi: Lukko teki avauserässä poikkeuksellisen paljon omia virheitä ja joutui ahtaalle innokkaan vastustajan kanssa. JyLe johti jo 21–17 ja sai vielä eräpallon tilanteessa 26–25, mutta pälkäneläisten kantti piti taas ratkaisuhetkillä. Lukko nousi erävoittoon jatkopalloilla ja sai sen jälkeen pelinsä rullaamaan. Hieno 3–0 (28–26, 25–15, 25–18) -voitto nosti Lukon lohkon kärkipaikalle.

Ratkaisu: Kun Lukon peli normalisoitui vaikean avauserän jälkeen, tasoero tuli selkeästi esiin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän JyLen nuoret pelaajat alkoivat tehdä hyökkäysvirheitä. Lukko hoiti homman kotiin, vaikka keskipeli jäi vähäiseksi ja hakkuripeli tuotti ongelmia.

Onnistujat: Kapteeni Ville Järnvall otti Lukon reppuselkäänsä ja nousi kentän kuninkaaksi saldolla 20/+17. Toinen laituri Tomi Perkiö kokosi itsensä vaikean alun jälkeen ja antoi Järnvallille tulitukea 11 pisteellä. Edellispeleissä kulkenut syöttö yski tällä kertaa. Libero Joni Sokka rauhoitti nostopeliä kentälle tultuaan.

Kommentti: ”Oli mukava käydä Jyväskylässä ja vaimoni Jackien vanhassa kotisalissa. Asuin, opiskelin ja pelasin kaupungissa vuodet 1985–93. Pala sydäntäni jäi sinne loppuiäksi.” (Lukon valmentaja Heikki Kosonen)

Oho! Lukko on aloittanut kautensa vielä vahvemmin kuin vuosi sitten. Syksyn yhdeksästä ottelusta herui peräti kahdeksan voittoa. Tiliä rasittaa ainoastaan viisi erätappiota.

Entä nyt? Lukon pelit jatkuvat kovalla tuplaviikonlopulla 11.–12. tammikuuta. Lukko käy lauantaina Hollolassa Salpiksen vieraana ja kohtaa sunnuntaina kotikentällä Vilppulan Tähden. Tulevien viikkojen treeneissä luodaan pohjaa kevään koviin koitoksiin.