SB Lujan naisten voittoputki jatkui

SB Lujan salibandynaisten kausi nelosdivarissa on sujunut hyvin. Pälkäneläisjoukkue on sarjassa tällä hetkellä toisena.

Mikä ottelu: SB Luja – RSS Panthers. Salibandyn naisten Sisä-Suomen lohkon 4. divarin ottelu Elmolan koulukeskuksessa Lopella.

Ennakkoasetelma: SB Lujan naiset ovat aloittaneet kautensa varsin mukavasti. Syksyn peleistä plakkarissa on kahdeksasta ottelusta kuusi voittoa ja vain kaksi tappiota. RSS Panthers puolestaan on jumiutunut sarjan puolenvälin huonommalle puolelle. Edellinen keskinäinen peli päättyi Lujan voittoon 5–2. Tällä kertaa Lujan riveistä oli pois viisi tärkeää pelaajaa.

Miten kävi: SB Luja – RSS Panthers 5–2.

Ratkaisu: RSS Panthers haastoi Lujan tosissaan ensimmäisessä erässä ja upotti roikun omalta kenttäpuoliskoltaan Lujan maalivahdin selän taakse. Elmolan lyhyt kenttä toi omat haasteensa peliin; juurikin tällaiset yli puolenkentän roikut oli mahdollista saada vastustajan maalille saakka. Luja pyrki pyörittämään omaa pallollista peliään, mutta pienen kentän takia maalinedusruuhka oli kova, eikä palloa saatu vastustajan maalille saakka ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Luja löysi avaimet maalinedusruuhkan purkamiseen ja mätti neljä maalia Panthersin verkkoon. Kolmannessa erässä Panthers kavensi vielä 2-4:ään, mutta viimeisen niitin iski Viivi Taipale viisi minuuttia ennen pelin päättymistä; Luja voitti tämänkin keskinäisen pelin 5–2.

Onnistuja: Hatullisen vastustajan maaliin mättänyt Viivi Taipale sekä parhaan pelaajan palkinnolla palkittu Anni Pynnönen.

Oho! Lopella yllätettiin jakamalla parhaan pelaajan palkintona säkillinen perunaa; mikäs olisi ollutkaan opiskelijalle parempi palkinto!

Entä nyt? Lauantain turnauksesta oli kotiin tuotavaksi täysi pistepotti, sillä Lujan naiset voittivat myös päivän toisen pelinsä. Lempäälä Sport kukistui numeroin 5–4. Tuossa pelissä naiset hukkasivat 3–0 -johtonsa ensimmäisen erän jälkeen, mutta kampesivat lopulta maukkaaseen voittoon. Valmentaja Penna Härkälä joutui turvautumaan nitropurkkiin, vaikka pelaajat eivät aivan ymmärtäneet miksi, koska pelihän oli Lujan naisten hallussa (lähes) koko ajan! SB Lujan naisten voittoputki venyi viiden ottelun mittaiseksi ja sarjasijoitus on tällä hetkellä toinen.  Seuraavia pisteitä lähdetään metsästämään Riihimäeltä heti kinkun syönnin jälkeen 11.1. Kotiturnaus pelataan Kostia-areenalla 26.1.