Lähetyksen saralta vuoteen 2020

Pälkäneen seurakunnan lähetyksen Tehdään ja ollaan yhdessä -piiri käynnistyy taas Pälkäneen seurakuntatalossa maanantaina 13. tammikuuta kello 10–13. Porukkaan mahtuu aina lisää tulijoita, eikä tekemisen pakkoa ole. Jokainen on tervetullut ja juttuseuraa löytyy aina. Päivän aikana Pirjo keittelee monta pannullista kahvia, ja kastettavaakin löytyy sekä pakastimista että kaupasta.

Piirissä valmistuu monenlaista myytäväksi ja palkinnoiksi.

Piirissä on koolla monta erilaista pöytäporukkaa, jotka tekevät lähetyksen iloksi kaikenlaista myytäväksi ja palkinnoiksi. Saara ohjailee yhdessä pöydässä ehtymättömästä ideavarastostaan lampaiden, enkelien, koristekuusien ja kirahvien ynnä muiden tekoa. Yhdessä pöydässä valmistuu kahvipusseista laukkuja, pannunalusia ja koreja, toisessa taas askarrellaan pääsiäiskoristeita tai koruja. Sarin johdolla valmistuu kortteja, ja eräässä pöydässä ommellaan milloin kännykkäpusseja, milloin vauvalle nukkeja. Ristipistoliinoja valmistuu myös, ja näitä Mirva pitsittää urakalla samoin kuin tekee muun muassa kangaskasseja ja koruja. Suuri osa piirin kävijöistä istuu ja kutoo. Pirjon johdolla osa on innostunut kutomaan lohtuhuiveja ja kaulaliinoja. Osa porukasta on aina mukana ja osa piipahtelee silloin tällöin.

Miesporukka valmistelee myyjäistavaransa jonkun kotona. Puunkantotelineet ovat olleet suosittuja. Jouluksi he tekivät vanhasta, harmaasta puusta tähtiä ja kappoja. Vesa toi Ranskasta idean lasten puisista rakentelupalikoista. Niillä voi rakentaa korkean tornin tai vaikka mitä. Kukahan innostuisi kokoamaan isoäidin neliöistä peittoja tai tuolin päällysiä? Niitä löytyy laatikollinen varastosta.

Ei riitä, että porukka ahkeroi piirissä, vaan pöydälle ilmestyy joka kerta mitä ihanimpia kotona tehtyjä käsitöitä. Osa porukasta tuo käsityönsä vasta myyjäisiin.

Kaikki ovat tervetulleita Tehdään ja ollaan yhdessä -piiriin. Uudet ideat otetaan ilolla vastaan, samoin kuin langat ja palkinnot. Lisätieto piirin toiminnasta voi kysyä Papulta eli Paula Elorannalta puhelimitse 041 5074 134.