Ensimmäistä kertaa liigakärkenä joulutauolle siirtynyt LP Kangasala pelaa vuoden ensimmäiset pelinsä pohjoisessa – ”Yleensä olemme nousseet mukaan mitalikamppailuun takaa-ajoasemista”

LP Kangasalan vahvan joulukuun voi lukea tilastoista. Sarjakärkeen kivunnut joukkue hävisi koko kuukauden aikana vain yhden erän, ja Mestaruusliigan kuukauden tähdistöön tulivat valituiksi Roosa Laakkonen, Caila Stapleton, Mary-Kate Marshall ja Tiiamari Sievänen. Laakkonen valittiin liigan kuukauden pelaajaksi.

Tauolta tänä viikonloppuna palaava LP Kangasala lähti joulunviettoon ennenkokemattomassa tilanteessa: lentopallon Mestaruusliigan sarjajohtajana.

– Yleensä olemme nousseet mukaan mitalikamppailuun takaa-ajoasemista, muistelee LP Kangasalan manageri Jorma Malm.

Muille joukkueille enemmän pelejä tarjonnut sarjaohjelma antoi Kuusamon Pölkylle ja Liiga-Plokille mahdollisuuden hivuttautua alkuvuodesta LP:n ohi, ja nämä käyttivätkin tilaisuutensa. Sunnuntaina ja maanantaina LP avaa tämän vuoden oman ottelupakettinsa pohjoisessa Rovaniemen WoVoa ja Pölkkyä vastaan – ja hamuaa samalla takaisin kärkipaikalle.

– Olemme satsanneet paljon valmennusryhmään, ja uskon sen tuoneen paljon tällä kaudella. Lisäksi meillä on jälleen hyvät pelaajat, jotka pelaavat hyvin myös yhdessä joukkueena, Malm listaa onnistuneen alkukauden syitä.

LP:llä on pitkä historia onnistuneiden ulkomaalaishankintojen kanssa, mutta Malm myöntää etenkin Mary-Kate Marshallin otteiden jopa yllättäneen. Silti menestyksen taustalla on ollut ennen kaikkea joukkueen tasaisuus ja kokonaisvaltainen varmuus.

– Meillä on nyt mielestäni tietynlainen positiivinen kierre. Toivon sen näkyvän vielä myös yleisömäärissä, vaikka olemmekin niissä viime kautta edellä jo nyt.

LP:n managerin Malmin mukaan kaudelle asetettuja tavoitteita ei kuitenkaan ole lähdetty säätämään uusiksi – kausi on pahasti kesken.

– Mennään peli kerrallaan eteenpäin, tässä on aika tiukat kaksi kuukautta edessä. Paljon ehtii vielä tapahtua, yllätyksiä sattua ja voimasuhteet muuttua. Tammikuussa vielä moni joukkue hakee vahvistuksia, hän toppuuttelee.

Malmin arvion vahvistaa vilkaisu liigan siirtouutisiin vuodenvaihteessa: entinen LP-peluri Daniela Öhman saapuu Plokiin, Brittany Maxwell Pölkkyyn ja Madeline Haggerty Jymyyn.