Opiskelija tuli Kangasalan Tredulle käsi- ja kaasuase mukanaan, oli varautunut sytyttämään myös tulipalon

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan toimipisteelle saapui tänään tiistaina opiskelija, jolla oli mukanaan käsi- ja kaasuase. Opiskelija oli myös varautunut sytyttämään tulipalon. Hän oli esittänyt Tredulla suusanallisen uhkauksen ja esitellyt reppunsa sisältöä henkilökunnalle. Henkilökunta otti repun haltuun ja hälytti poliisin paikalle. Opiskelija otettiin Pikkolan alueella Finnentiellä sijaitsevalta koululta kiinni kello 11.43. Kiinniotto sujui nopeasti, sillä hälytys tehtiin kello 11.34.

Poliisin mukaan tämänkaltaiset tapahtumat ovat hyvin harvinaisia Suomessa. Huolimatta kyseessä olevista rikosnimikkeistä ei kukaan koulussa ehtinyt joutua konkreettiseen hengen tai terveyden vaaraan. Koulu järjestää tarvittaessa kriisiapua henkilökunnalle ja oppilaille.

Poliisin esitutkinta on käynnistynyt ja poliisi on puhuttanut epäiltyä kerran. Tapahtumista on muodostunut selkeä kuva. Sisä-Suomen poliisi tutkii tapahtumia ampuma-aserikoksena ja törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna.

Kaupunki: asiaa käsitellään kouluissa tarpeen mukaan

Kangasalan kaupunki tiedotti tiistaina iltapäivällä, että koska uhkaava tilanne on ollut laajalti esillä tiedotusvälineissä, on todennäköistä, että se on kaiken ikäisten oppilaiden tiedossa. Tilannetta käsitellään lasten, oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa Kangasalan kouluissa ja varhaiskasvatusyksiköissä tarpeen mukaan.

Opetushenkilöstöä, huoltajia sekä Pikkolan alueen alueen kasvatushenkilöstöä ja huoltajia tiedotetaan ja keskusteluapua tarjotaan tarvittaessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?