LP haki arvokkaat pisteet pohjoisesta – voittoputki venyi jo kymmeneen otteluun

Pölkkyä vastaan voitto oli tiukassa. Ottelun kulku kääntyi kahden erän jälkeen pidetyn pitkän erätauon jälkeen, kun Taija Tikka (kuvassa) ja Jemina Jäärni vaihdettiin kentälle.

Mestaruusliigan kärkipaikan takaisin vallannut LP Kangasala teki vakuuttavaa jälkeä reissullaan pohjoiseen. Tuomisina oli viisi pistettä kuudesta mahdollisesta, kun peräkkäisinä pelipäivinä kaatui ensin WoVo Rovaniemellä ja sen jälkeen Pölkky Kuusamossa.

Rovaniemellä sarjan tyvipäähän juuttunut WoVo teki parhaansa, mutta ei pystynyt uhkaamaan LP:n voittoputken jatkumista. Kotijoukkue taipui luvuin 0–3 (20–25, 24–26, 21–25). Illan komeimmasta suorituksesta vastasi virheettömästi hyökännyt Roosa Laakkonen.

Kuusamossa pelattiin kärkikamppailun arvoa kunnioittava ottelu. Pölkky ja LP selvittelivät paremmuuttaan miltei kaksi ja puoli tuntia ennen kuin voitto irtosi Kangasalle erin 2–3 (25–22, 25–18, 20–25, 16–25, 18–20).

Ottelun tasaisuudesta kertoo pitkän keston lisäksi viidennen erän päätös, jossa Pölkky nousi 7–13-tilanteesta ottelupallon päähän voitosta 14–13-johtoasemaan mutta LP käänsi pelin lopulta sittenkin itselleen.

Ratkaisuna ottelussa oli LP:n pääseminen kahden erän jälkeen paremmin peliin kiinni kotijoukkueen hyökkäyspelin alettua sortua virheisiin ja pelaajavaihtojen kautta.

LP:n pelit jatkuvat vieraskentällä Vampulaa vastaan lauantaina, kotikentällä joukkue pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona LP Viestiä vastaan.