Luja-Lukon torjunta täyttä betonia vuoden ensimmäisessä koitoksessa, Salpahallin kirous murtui

Reko Käenniemi oli pirteällä pelipäällä Salpista vastaan. Arkistokuva: Hannu Söderholm.

Luja-Lukon lentopallojoukkue avasi kakkossarjan kevätkauden maukkaalla vierasvoitolla Hollolan Salpiksesta. Pälkäneläisten voitto perustui vahvaan torjuntapeliin. Koppeja kertyi peräti 17.

Mikä ottelu: Hollolan Salpis – Pälkäneen Luja-Lukko. Lentopallon kakkossarjaottelu Salpahallissa.

Ennakkoasetelma: Kevätkauden avauskamppailu reilun kuukauden tauon jälkeen. Lukolla oli alla leiriviikonlopun sisältänyt harjoitusjakso. Loppiaisena armeijaan astunut hakkuri Daniel Kosonen puuttuu jonkin aikaa vahvuudesta. Suurimpana kysymysmerkkinä oli pelirytmin löytäminen.

Miten kävi: Tiukasti taistellut Salpis puristi Lukon ahtaalle, mutta pälkäneläisjoukkueen kantti piti taas hienosti erien ratkaisupalloissa. Lukko nappasi tärkeät vieraspisteet lukemin 3–0 (26–24, 25–19, 26–24). Samalla murtui yksi kirous – Salpahalli on ollut Lukolle valloittamaton linnake sarjaotteluissa jo pitkään.

Ratkaisu: Lukko ratkaisi kamppailun betonisella torjuntapelillä. Kolmeen erään tuli peräti 17 koppia, kovimpina Ville Järnvall (5) ja Reko Käenniemi (4). Myös hyökkäyspeli oli vastustajaa tehokkaampaa. Sen sijaan puolustukseen, syöttöön, jatkopallojen pelaamiseen ja passien rytmittämiseen jäi runsaasti toivomisen varaa.

Onnistujat: Laiturikaksikko Ville Järnvall (18 pistettä) – Tomi Perkiö (17) kantoi päävastuun tuloksenteosta. Käenniemi teki kovaa jälkeä myös hyökkäyksessä. Hän tappoi yhdeksästä passista kahdeksan ja kokosi komeat lukemat 12/+11.

Kommentti: ”Vastustaja pelasi vähillä virheillä ja uhrautuvasti puolustaen. Se teki jokaisessa erässä vähemmän omia virheitä kuin me. Tämä jätti pohdittavaa.” (Lukon valmentaja Heikki Kosonen)

Oho! Lukon vaihtomiehet hoitivat oman ruutunsa hienosti. Joonas Järnvall sinetöi avauserän voiton maukkaalla torjunnalla. Juho Viitala tahditti joukkueen karkumatkalle toisessa erässä pitkällä syöttöputkella.