Kärppä-dynastian rakentanut Juha Junno: ”toiminnalla pitää olla selvä suunta”

Lentopalloseura LP Kangasalan keskiviikkoisessa seminaarissa mietittiin johtajuuden merkitystä yksilölle ja yhteisölle. Välke koosti Kärppien toimitusjohtajana pitkään työskennelleen Juha Junnon puheenvuorosta tiiviin kiteytyksen.

”Jos ei tiedetä, minne on menossa, niin kaikki tiet vievät sinne!”

”Toiminnalla pitää olla selvä suunta. Selvä visio maaliin pitää olla sekä ajatukset siitä, millä keinoin sinne päästään.”

”Urheiluseuran toimijoiden pitää kokea, että he tekevät palkitsevaa työtä. Näin he voivat olla ylpeitä seurastaan, ja seura saa heidän osaamisensa käyttöönsä. Hommat hoituvat yhdessä miettien ja tekien.”

”Kärppien hallitustyöskentely oli tiukkaan roolitettua. Osaamis- ja vastuualueet olivat selvät: juridiikka, talous, rakentaminen, strategia ja riskit sekä joukkue. Yrityksille suosittelen tätä toimintatapaa myös.”

”Mielessä pitää olla kirkkaana toiminnan arvot, missio ja visio sekä strategiset tavoitteet kohti visiota.”

”Valmentaja toimi yhteistyön johtajana. Hän valmentaa joukkueen keskeltä käsin.”

LP Kangasalan seminaarissa puhujina olivat Juha Junnon lisäksi urheiluampuja, ampumavalmentaja Juha Hirvi ja psykologi, psykoterapeutti Aapo Kilpeläinen, joka kertoi ajatusten, tunteiden, psykofysiologian ja suhtautumistavan merkityksestä menestykseen. Seminaari järjestettiin Pitkäjärven koululla.

Juha Junno toimi jääkiekkoseura Oulun Kärppien toimitusjohtajana yhteensä 21 vuotta. Hänen aikakaudellaan Kärpät kasvoi Suomen johtavien urheiluseurojen joukkoon niin urheilullisella kuin taloudellisellakin puolella. Nykyään Junno tekee muun muassa konsulttitöitä ja pitää luentoja yrityksille ja yhteisöille.
Pitkäjärven koululla järjestetty seminaari veti paljon kiinnostuneita kuulijoita koulun auditorioon.