Koulukuljetuksista: ”onko matka A–B pidempi kuin B–A?”

Onko matka A–B pitempi, kuin B–A? Näinkin sitä voi pohtia, kun kyse on lasten koulun käynnistä ja kuljetuksista. Kostian koulu kärsii homeesta. (Onko tänä päivänä homeetonta rakennusta olemassakaan?). Kaksi luokkaa käy jo nyt palokunnan talossa koulua. Harhalan koulua ollaan lopettamassa, kun alueella ei lapset riitä koulun ylläpitoon. Harhalan alueen lapset kyydittäisiin Kostian koululle.

Voisiko ajatella, että Kostian koulupiirin alueelta kyydittäisiinkin lapsia Harhalaan? Kyyditysten hinta ei liene este. Aluksi voitaisiin tiedustella vapaaehtoisia Harhalaan siirtyviä koulun aloittajia. Pieni, toimiva, turvallinen koulu, jossa kaikki tuntevat toisensa. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Kai sitä voisi ainakin harkita.

Veka Kahtola

Pälkäne