Mikä fiilis: Pälkäneen strategiatyöhön liitetty musiikkikappaleäänestys päättyi Paula Koivuniemen voittoon

Paula Koivuniemen ”Sata kesää tuhat yötä” oli äänestäjien suosikki, kun Sydän-Hämeen Lehti ja Radio Sun hakivat kappaletta, joka tuntuisi parhaalta Pälkäneen kunnan uuden strategiatyön laadinnan pohjaksi tai soundtrackiksi.

”Mikä fiilis” -nimisessä musiikkiäänestyksessä Koivuniemen kannoille kiri Vicky Rosti (”Oon voimissain”). Robin (”Parasta just nyt”) seurasi kohteliaana nuorenamiehenä leidien taistoa pienen välimatkan päästä.

Lukijat ja kuuntelijat esittivät runsaasti myös omia ehdotuksiaan, mutta niiden joukosta ei löytynyt juurikaan yhteisiä suosikkeja. Näistä lähinnä Kirkan ”Varrella virran” ja Apulannan ”Viisaus ei asu meissä” keräsivät kohtuullisen määrän ääniä.

Äänestykseen osallistuneet toivoivat Pälkäneelle saatavan strategialla lisää yrityksiä ja lapsiperheitä – ja mietittiin toisaalta, voisiko yksi lukijan ehdottama 17-minuuttinen kappale hyvinkin riittää yhden strategian luomiseen.

Nykyinen strategia visioi tavoitteenaan, että Pälkäne on vuonna 2028 menestyvä 8000 tyytyväisen asukkaan kunta. Kuntakeskus Onkkaala vahvistuu, ja erilaisiin sapluunoihin nojaavien kylien väkiluvun kasvu pysäytetään houkuttelevalla tonttitarjonnalla ja ”kylien elämänmenolla”.

Strategian hiomista uusiksi on kunnassa väläytetty, koska kunnassa on mietitty säästöpakettia, joka toteutuessaan ei välttämättä olisi kaikilta osin sopusoinnussa nykymuotoisen strategian kanssa.

Sydän-Hämeen Lehti ja Radio Sun ovat osa aiemmin Pirkanmaan Lehtitalon nimellä toiminutta Pirmediat Oy:tä.