Luja-Lukko kohtasi parempansa – vasta toisen kerran tällä kaudella

Armeijan harmaista viikonlopuksi Luja-Lukon siniseen vaihtanut Daniel Kosonen pääsi pitkästä aikaa lentopallon makuun. Kuva: Hannu Söderholm.

Pälkäneen Luja-Lukon lentopallojoukkueen valmentajalle Heikki Kososelle avautui otollinen tilaisuus pelaajien kierrättämiseen poissaolojen takia. Tuuraajat yrittivät urheasti kakkossarjan vieraskamppailussa, vaikka tuloksena oli 0–3-tappio Korian Ponnelle.

Mikä ottelu: Korian Ponsi-Pälkäneen Luja-Lukko. Lentopallon kakkossarjaottelu Korian monitoimitalossa.

Ennakkoasetelma: Lukon lähtötilanne oli haastava useiden poissaolojen ja armeijan takia. Tomi Perkiö, Miko Köykkä, Jere Puolakka ja Valtteri Tynys puuttuivat vahvuudesta. Intin aloittanut Daniel Kosonen koski palloon kolmen viikon tauon jälkeen. Samalla Lukko-luotsi Heikki Kososelle avautui sopiva tilaisuus peluuttaa vähemmälle vastuulle jääneitä.

Miten kävi: Kauden mittaan petrannut KorPo rutisti 3–0 (26–24, 25–20, 25–23) -voiton ja aiheutti Lukolle vasta kauden toisen tappion. Pelin luonne olisi muuttunut varmasti, mikäli pälkäneläisvieras olisi pystynyt hoitamaan avauserän eräpallon edukseen.

Ratkaisu: Muutokset näkyivät eniten torjuntapelissä. Lukko pystyi ottamaan koko ottelussa vain kolme torjuntaa. Hakkurin paikalta ei löytynyt voittoon vaadittavia tehoja. Lisäksi Kosonen olisi kaivannut omilta kärkihyökkääjiltään suurempaa vastuunottoa ja tukea vähemmän pelanneille.

Onnistujat: Kukaan ei pystynyt ottamaan Lukkoa reppuselkäänsä. Oli kuvaavaa, että tehomies Ville Järnvall jäi kymmeneen pisteeseen. Sentteri Reko Käenniemi tappoi viidestä saamastaan passista neljä, mutta hänenkin torjuntansa jäivät yhteen. Kentän kuninkaana hillui isäntien hakkuri Joonas Vihertö.

Kommentti: ”Oli tärkeää antaa peliaikaa muillekin kuin kuusikon kavereille. Tein vaihtoja tavallista myöhäisemmässä vaiheessa, koska halusin antaa kentällä olleille normaalia enemmän mahdollisuuksia kurssin kääntämiseen.” (Lukon valmentaja Heikki Kosonen)

Oho! Lukko pelasi seurahistoriansa ensimmäisen pelin Korialla ja vierailee siellä uudestaan vielä runkosarjan päätöskierroksella.