Kovin mahdollinen vastus – Luja-Lukon alle 14-vuotiaat tytöt haastoivat EBT:n kotiturnauksessaan

Lea Wallgrén. Kuva: Hannu Söderholm.

Pälkäneen Luja-Lukon U14-tyttöjen ikäluokka on ensimmäinen, joka on selvittänyt tiensä SM-sarjaan täysin oman seuran pelaajilla. Joukkueen kotiturnauksessa viime viikonloppuna vastus oli heti avauspelissä kovin mahdollinen.

Mikä ottelu: PäLuLu – Espoo Basket Team, U-14-tyttöjen SM-sarjaa.

Ennakkoasetelma: EBT on tämän ikäluokan ehkä kovin joukkue, joka pelaa myös vuotta vanhempien SM-sarjaa – eli mittari on kovin mahdollinen

Miten kävi: PäLuLu – EBT 42–106 (11-26, 13-28, 9-25, 9-27)

Ratkaisu: Ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen jakson reilut kuusi minuuttia. Sitten alkoi näkyä EBT:n kovuus ja kokemus. EBT onnistui joka jaksolla tekemään 25–28 pistettä.

Onnistuja: Hyökkäyspäässä Lea Wallgrén onnistui 15 pisteen edestä. Mukavaa oli, että mukaan mahtui kolme kolmen pisteen koria. Puolustuksessa Heta Östring onnistui kelvollisesti puolustaen -05 maajoukkueeseen valittua Alli Niinistöä.

Kommentti: ”Pälkäne pelasi paremmin mitä odotettiin”. (Kommentti katsomosta)

Oho! Vajaan vuoden korista pelannut Neea Frilander onnistui nostamaan kaksi pistettä korinalta.

Kotijoukkueen pelit jatkuivat vielä samana päivänä ottelulla Orimattilan Jymyä vastaan.