Luja-Lukko venyi kauden parhaaseen oikeassa paikassa – Vantaalla kaatui Kaiku

Joonas Järnvall kokeili onnistuneesti uutta pelipaikkaa. Arkistokuva: Hannu Söderholm.

Luja-Lukon lentopallojoukkue vankisti kärkipaikkaansa kakkossarjassa haettuaan poikkeuksellisen makean voiton Vantaalta. Kovan Keimolan Kaikun kaataminen vaati kauden parhaan esityksen.

Mikä ottelu: Keimolan Kaiku-Pälkäneen Luja-Lukko. Lentopallon kakkossarjaottelu Kilterin koululla Vantaalla.

Ennakkoasetelma: Lukko matkusti pääkaupunkiseudulle hiukan epävarmoissa tunnelmissa nihkeän treeniviikon takia. Haaste tiedettiin kovimmaksi mahdolliseksi, sillä KeiKa oli lyönyt kotikentällään kaikki muut vierailijat paitsi Lukon.

Miten kävi: Lukko venyi kauden parhaaseen esitykseensä, otti herkullisen 3–1 (25–21, 22–25, 26–24, 25–19) -voiton ja palasi kotiin täyden pistepotin kanssa. Sunnuntai sisälsi kaksi upeata nousua. Lukko kiri ensimmäisen erän voittoon neljän pisteen takaa. Kolmannessa erässä vaadittiin vielä suurempi käänne, sillä KeiKa johti pahimmillaan jo 10–4.

Ratkaisu: Lukon sitkeys ja peräänantamattomuus toivat taas hienon hedelmän. Kolmannen erän huima nousu oli jännityskamppailun kulminaatiopiste. Kiri huipentui Tomi Perkiön komeaan torjuntaan, kun hän sinetöi erävoiton pysäyttämällä vastustajan ykköstempohyökkäyksen.

Onnistujat: Lukon kenttäpuoliskolla oli pelkkiä onnistujia. Ville Järnvall (19 pistettä) ja Perkiö (16) kantoivat suurimman kuorman nosto- ja hyökkäyspelissä. Ryhmästä löytyi nyt ilahduttavasti syvyyttä. Hakkuriksi siirretty Joonas Järnvall hoiti uutta tonttia jämäkästi. Tuomas Lehtilä tuli toiseksi sentteriksi pelin puolivälissä ja toi verkolle lisää ryhtiä.

Kommentti: ”Vaikka neljänteen erään tuli vain kaksi suoraa virhettä ja kolme torjuntaan lyöntiä, silti kova vastustaja teki 19 pistettä. Normaalisti voitamme noilla tilastolukemilla erän noin 25–12.” (Lukon valmentaja Heikki Kosonen)

Oho! KeiKan laituri Aaro Enqvist pelasi edellisenä päivänä täyden ykkössarjaottelun Karhulan Veikkojen paidassa. Enqvist kuritti Lukkoa 20 pisteellä.

Entä nyt? Lukko saa sunnuntaina vieraakseen JyväsLentiksen ja yrittää pitää Kostia-areenan edelleen valloittamattomana linnakkeena. Toistaiseksi tilillä on seitsemän voittoa seitsemästä ottelusta.