”Erilaisessa kotipelissä” taistellaan pudotuspelien ja runkosarjavoiton kannalta arvokkaista pisteistä – LP ja WoVo kohtaavat perjantaina Kostia-areenassa

Tiiamari Sieväsellä (oikealla) on harjoittelu- ja pelikokemusta Kostia-areenalta, jossa hän oli kaatamassa Hämeenlinnan joukkuetta syksyllä 2018. Vilma Ruuskaa ei perjantaina Pälkäneellä nähdä; hän pelaa nykyisin Puijo Wolleyssä.

LP Kangasalan Tiiamari Sievänen myöntää pitävänsä Kostia-areenan kokonaisuudesta.

– Hallihan on ihan loistava ja monipuolinen ja puitteet pelaamiselle kunnossa. Tulen itse pieneltä paikkakunnalta, eikä tuollaisia halleja ole monessakaan paikassa, hän sanoo.

Liberona pelaavan Sieväsen mielestä yksittäisen LP Kangasalan kotipelin tuominen naapuriin Pälkäneelle on mukava piristysruiske arkeen.

Sievänen pelasi Kostia-areenalla jo hallin avajaissyksynä Hämeenlinnaa vastaan käydyssä harjoitusottelussa. Hänen mukaansa areena on kuitenkin tuttu muillekin LP:n pelaajille, sillä joukkue on käynyt harjoittelemassa Pälkäneellä.

Ainoastaan LP:n tuore vahvistus Alexis Hart saa halliin ensikosketuksensa perjantaina. Tuolloin LP Kangasala ja rovaniemeläinen WoVo kamppailevat Mestaruusliigan pisteistä Pitkäjärven sijaan Pälkäneellä.

Pisteet kelpaisivat molemmille joukkueille pudotuspelien lähestyessä. Viime aikoina piristynyt WoVo yrittää kammeta itsensä pudotuspeleihin, LP puolestaan koettaa pitää kiinni liigan ykkössijasta.

Tiiamari Sieväsellä on näkemys siitä, mihin voitto perjantaina ratkeaa.

– Syöttö-vastaanotto-peli on aina isossa osassa. Rohkea hyökkäyspeli on meillä ollut avain voittoon, mutta samalla se on myös se tekijä, jolla WoVo voi meidät yllättää.

LP Kangasala lähtee Pälkäneelle vahvassa lennossa. Viime pelissä joukkueen jalkoihin jäi LP Vampula erin 3–0 (25–21, 25–10, 25–13). Vampula aiheutti LP:lle sen edellisen tappion tammikuussa; sitä ennen liigakärki oli hävinnyt viimeksi lokakuun lopussa.