Arvokasta informaatiota ratkaisupeleihin – ja kahdeksas kotivoitto peräkkäin

Akseli Viitala piti osaltaan Luja-Lukon taas kiinni sarjapisteissä. Kuva: Hannu Söderholm.

Luja-Lukon lentopallojoukkueen luotsi Heikki Kosonen antoi vastuuta vähemmän pelanneille kavereille lohkojumbo JyväsLentistä vastaan. Silti pälkäneläisten kakkossarjavoitto ei ollut uhattuna missään vaiheessa. Lukko venytti lohkojohtonsa kuuteen pisteeseen.

Mikä ottelu: Pälkäneen Luja-Lukko-JyväsLentis. Lentopallon kakkossarjaottelu Kostia-areenassa.

Ennakkoasetelma: Lukko lähti ylivoimaisena suosikkina lohkojumboksi juuttuneen jyväskyläläisvieraan kimppuun. Tämä tarjosi päävalmentaja Heikki Kososelle oivan tilaisuuden laajan ryhmän kierrättämiseen. Ville Järnvall, Tomi Perkiö ja Reko Käenniemi jäivät kentälle vähemmän pelanneiden tueksi.

Miten kävi: Vaikka Luja-Lukon esitys oli tavallista vaatimattomampi, isännillä ei ollut hädän päivää missään vaiheessa. Lukko otti vaivattoman 3–0 (25–22, 25–16, 25–20) -voiton ilahduttavan runsaslukuisen yleisön (71) edessä ja säilytti kotitilinsä edelleen puhtaana.

Ratkaisu: Lukko oli kaikessa selvästi edellä, vaikka pelin aikana tuli tukku sekaannuksia. Nämä olivat pitkälti seurausta oudoista vieruskavereista. Vaikka JyLe karkasi kolmannessa erässä jo 15–10-johtoon, kotijoukkue pysyi levollisena ja hoiti lopun mallikkaasti.

Onnistujat: Hakkuri Akseli Viitala ja passari Juhani Salminen tulivat vaihtopenkiltä hienosti sisään. Toisessa erässä irti päässeen Viitalan terävät lyönnit ja vaikeat syötöt olivat ottelun parasta antia. Kolmannessa erässä kentälle komennettu Salminen jämäköitti Lukon hyökkäyspeliä. Lukon parhaana palkittu Järnvall pelasi vähillä virheillä alusta loppuun.

Kommentti: ”Oli tärkeätä antaa vähemmän pelanneille vastuuta. Samalla tuli arvokasta informaatiota ratkaisupelejä ajatellen. Heikolle vastustajalle olisi pitänyt antaa korkeintaan 15 pinnaa per erä, mutta toivottavasti voitto riitti kotiyleisölle.” (Lukon valmentaja Heikki Kosonen)

Oho! JyLe toi Pälkäneelle vain seitsemän pelaajaa ja vei ottelun läpi ilman liberoa. Näin pitkälti sen takia, että muuten kamppailu olisi jouduttu keskeyttämään mahdollisessa loukkaantumistapauksessa.

Entä nyt? Lukko pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa 23. helmikuuta vaarallista Salpista vastaan. Hollolalaisjoukkue on kaatanut alkuvuoden aikana jo kovan Keimolan Kaikun ja Lukkoa kurittaneen Korian Ponnen.