Syksyn keikkoja Huippuun buukataan jo nyt – ”Milloinkaan ei voi varmaksi tietää, kuka puolen vuoden päästä on pinnalla”

Sappeen Huippuun sovitellaan jo nyt esiintyjiä ensi syksyksi.

Amanda Harkimo ja Arttu Wiskari eivät olleet vielä ehtineet nykäistä käyntiin talven 2020 keikkaputkea Sappeessa, kun ravintolapäällikkö Enniina Laukkanen hahmotteli jo Huipun syksyn artistikattausta.

– Hyvissä ajoin on esiintyjien kanssa oltava liikkeellä – kiertuesuunnitelmat tehdään toimistoilla kuitenkin hyvinkin paljon etukäteen ja artisteilla on omakin elämänsä. Meillä syksy on vielä hahmotteluasteella, mutta pikkuhiljaa päästään koko ajan eteenpäin, hän sanoo.

”Jokaiselle jotakin” -periaate on taustalla, kun Sappeessa laaditaan nimilistoja omien näkemysten, toiveiden ja tämänhetkisten sekä tulevien trendien pohjalta. Koska tulevaisuutta ei kuitenkaan voi varmaksi ennustaa, joskus artistihankinnasta vastaavatkin joutuvat nöyrtymään ja toteamaan olleensa oman ehdotuksensa kanssa väärässä.

– Milloinkaan ei voi varmaksi tietää, kuka sitten puolen vuoden päästä on pinnalla tai voisi kiinnostaa. Tulevia mietittäessä täytyykin yrittää peilata hankinnoissa myös aikaisempia hittejä ja huteja, Laukkanen myöntää.

Syksyllä Sappeeseen saatiin esiintymään muun muassa Steve’n’Seagulls ja Teflon Brothers, mutta alkuvuosi vietettiin keikkarintamalla hiljaiseloa. Laukkasen mukaan väkeä oli jo syksyllä liikkeellä mukavasti.

– Majoituspuolellakin varmaan vilkastuu jonkin verran, kun keikat alkavat taas rullata.

Yhtälö toimii molempiin suuntiin: yhtä lailla laskettelijoiden kasvava määrä heijastuu Huipun keikkojen yleisömäärien kasvuun.

Sappeen artisti-illat päättyvät hieman ennen huhtikuun puoliväliä samaan aikaan laskettelukauden kanssa. Kunnian kauden päättämisestä saa Vicky Rosti. Häntä ennen Huipussa ehtivät käydä muun muassa Tauski ja CatCat.