Pelastuslaitos haki pilkkijät turvaan jäälautalta Sahalahdella

Pirkanmaan pelastuslaitos haki kaksi pulaan joutunutta pilkkijää takaisin rantaan lauantaina Sahalahdella. Pilkkijät olivat jääneet kellumaan rannasta irronneelle jäälautalle Längelmäveden Madesaarenkarin lähistöllä. Äkillisesti alkanut kova virtaus oli hajottanut jään pilkkijöiden ympäriltä ja jättänyt heidät jäälautalle noin sadan metrin päähän rannasta. Pilkkijät tekivät tilanteesta hälytyksen itse pelastuslaitokselle kello 16 aikoihin iltapäivällä. Pintapelastajat hakivat heidät takaisin rantaan rannassa olleen soutuveneen avulla.

Pilkkijöillä oli yllään asianmukaiset turvavarusteet, muun muassa kelluntapuvut, eikä heillä ollut tilanteessa mitään välitöntä vaaraa.

Pelastuslaitos muistuttaa, että jäät ovat nyt todella heikkoja, ja että runsaat vesisateet heikentävät sitä sekä ylä- että alapuolelta.