Runkosarjan voitto livahti painetestissä kuusamolaisten hyppysiin – LP tarvitsisi viimeisellä kierroksella Puijon apua ja OrPo-voiton

Mestaruusliigan ensimmäistä runkosarjavoittoa ei Kangasalla päästy juhlimaan vielä viime viikonloppuna.  LP Kangasala olisi varmistanut ykkössijan, jos se olisi saanut kärkikamppailussa vietyä mukaansa Kuusamon Pölkyltä yhden pisteen. Pölkky oli kotonaan kuitenkin vahvempi erin 3–1 (25–22, 20–25, 25–18, 25–22). Samalla kuusamolaiset tarrasivat runkosarjavoittoon.

– Tämä oli meille peli, jossa meidän piti mitata kuinka pystymme pelaamaan, kun pelissä on isot panokset. Siksi olen kyllä pettynyt esitykseemme, harmitteli LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen.

LP:llä on vielä mahdollisuutensa, mutta varsin teoreettiset sellaiset. Joukkueen olisi voitettava viimeisessä runkosarjan ottelussaan lauantaina OrPo Orivedellä, ja samaan aikaan Pölkyn tulisi hävitä karsintoihin joutuvalle Puijolle.

Joka tapauksessa vahvan kauden pelannut LP on lähdössä yhtenä varteenotettavana mestarisuosikkina liigan pudotuspeleihin. Tasaisen varma ja virheetön peli on pitänyt tappiotilin pienenä, ja LP:n pelaajia löytyy eri tilastojen kärkipaikoilta. Mary-Kate Marshall varmisti pistepörssin voiton jo ennen viimeisiä ottelukierroksia, ja Tiiamari Sievästä ei pysty enää uhkaamaan kukaan palkituimman liberon kisassa. Roosa Laakkonen vääntää vielä ykkössijasta eniten torjuntoja keränneen pelaajan tilastossa.

Puolivälierät – joissa runkosarjan ykkönen kohtaa kahdeksanneksi sijoittuneen, toinen seitsemännen ja niin edelleen – alkavat 12.3. ja ovat ohi viimeistään 20. maaliskuuta. Jatkoon etenee kolmella voitolla.