Unto Monosesta kertova musiikkinäytelmä nähdään Kangasala-talossa

Kangasala-talossa katsojia liikuttaa sunnuntaina 8. maaliskuuta musiikkinäytelmä Unto Monosen elämästä. Säveltäjä ja muusikko tunnetaan erityisesti tangosävellyksistään. Ne ovat lauluja, jotka ovat säilyneet suomalaisten sydämissä jo monen sukupolven ajan: Satumaa, Tähdet meren yllä, Lapin tango, Onnenmaa, Sateen tango ja monia muita.

Somerolla asunut karjalaispoika Mononen aloitti musiikkiuransa jo alle 20-vuotiaana. Hän kuoli dramaattisesti vain 37-vuotiaana kesäkuussa 1968 itse aiheutettuun pistoolinlaukaukseen, jonka on arveltu olleen vahinko.

Unto Mononen -musiikkinäytelmän rooleissa esiintyvät Kalle Jussila, Teijo Lindström, Raisa Laine ja Martta Saksa. Säestyksestä vastaa Satumaa-orkesteri. Simeroksen tuottaman esityksen kesto on väliaikoineen noin kaksi tuntia. Esityksessä on K18-anniskelualue katsomon yläosassa.