Raitis ja reilu ei horju, ei heilu

Minkä verran ja miten lapsia ja nuoria kotona, päivähoidossa sekä kouluissa valmennetaan ikiraittiiseen, terveeseen elämään? Oletko itse aina hyvä esimerkki?

Vuoskymmeniä sitten kouluissa järjestettiin raittiuskilpakirjoituksia. Ne olivat samalla tehokkaita ja mielekkäitä oppimistapahtumia. Hyvissä ajoin ihan oli itse kunnolla perehdyttävä aiheeseen, että siitä kykeni asiantuntevasti virkkeitä paperille piirtämään. Raittiuskilpakirjoitukset palautettakoon pian takaisin yhdeks hyväks valistusväyläks!

Huumeiden, päihteiden ja tupakkatuotteiden käytön lisäks täysin on hölmöä touhua myös tatuointi. Ehjää, viatonta ihoa pistellen, värjäten raadellaan, ikiajoiks runnellaan, tervettä tulevaisuutta tuhoten.

Mistä johtuu moinen järjetön, myös erittäin epäekologinen tapa?

Mikko Kiio

Kangasala